Kädet suojaavat pientä kasvia.

Supernanny lapsiperheiden käytössä kesälläkin

Ruskolla keväällä käynnistynyt supernanny-palvelu – eli joustavasti kotiin lainattava kasvatusapu – on ollut pikkulapsiperheiden aktiivisessa käytössä ja suosiossa. Viimeisen kuukauden aikana palvelupyyntöjä on tullut 15, joista kaikkiin on vastattu nopeasti. Palaute palvelusta on myös ollut erinomaista – kaikki perheet ovat antaneet palautteissa palvelulle täydet pisteet.

  • Mahtava palvelu!
  • Kiitos avoimesta ja luontevasta keskustelusta.
  • Ihan paras supernanny.
  • Kiitos omia ajatuksia tukevasta keskustelusta. On ihanaa, että tämmöistä tukea on saatavilla.
  • Loistavaa, että meillä Ruskolla on tarjolla tällainen palvelu.

     – Avoimia kommentteja supernannyn asiakaspalautteista.

Supernanny Anne Suomalainen kiittääkin ruskolaisia perheitä aktiivisuudesta. Aina avun pyytäminen ei ole itsestään selvää.

–Olen iloinen, että perheet ovat ottaneet minut vastaan niin hyvin ja luonnikkaasti. Käynnit ovat olleet todella mukavia, vaikka välillä puhutaankin haastavista aiheista.

Vanhempien palautteissa korostuu se, että suurin osa on kokenut saaneensa supernannyn käynneistä vahvistusta elämänhallinnan tunteeseen sekä omaan rooliinsa kasvattajana. Useimmat palvelupyynnöt ovat liittyneet tahtoikäisten lasten asioihin.

–Tuossa iässä lapsen kuuluukin haastaa vanhempia. Vaihe on kuitenkin vanhemmille vaativa, ja moni vanhempi kaipaa vain vahvistusta siitä, että toimii kasvattajana ihan oikein, Anne Suomalainen sanoo.

Supernanny on jalkautunut kotikäyntien lisäksi myös päiväkotien vanhempainiltoihin. Hän on ollut mukana kaikkien Ruskon päiväkotien ”iltamissa”, joiden aiheina ovat olleet arjen perusasiat – uni, ruoka ja liikunta. Tulevien syksyn iltamien teemoina tulee olemaan vuorovaikutus ja rajojen asettaminen. Vanhempainillat on toteutettu vielä etänä, mutta supernanny odottaa, että tilaisuuksia päästään pian toteuttamaan livenäkin.

Vanhempien palautteissa on toivottu jatkossa avoimia vertaistukiryhmiä. Näitä on luvassa syksyllä. Ryhmiä tullaan järjestämään ainakin seuraavista aiheista:

  • ”2-vuotiaiden tahtoikä ja vanhemmuuden haastavat tunteet” sekä
  • ”3–5-vuotiaiden leikki-ikäisen tunne- ja vuorovaikutustaitojen tukeminen ja myötätuntoinen vanhemmuus”.

Ryhmistä ja niihin ilmoittautumisista tulee tarkempaa tietoa elokuussa.

Supernanny-palvelu on ruskolaisten lapsiperheiden käytössä normaalilla tavalla kesäajan, pois lukien lyhyt loma-aika (14.7.–31.7.) Yhteyttä supernannyyn saa eri yhteydenottokanavien kautta: Supernanny-logon kautta, joka leijailee kunnan sivuilla, ja jota kautta pääsee palvelupyyntölomakkeeseen, soittamalla tai sähköpostilla.

Yhä useampi perhe onkin löytänyt nettisivujen yhteydenottolomakkeen. Toiseksi eniten palvelusta on saatu tietoa neuvoloista.

Supernanny-logo.

Ota yhteyttä: Projektikoordinaattori Anne Suomalainen, supernanny(at)rusko.fi, 044 433 3511

Linkki yhteydenottolomakkeeseen: https://rusko.fi/nanny/

Lisätietoja hankkeesta: hyvinvointijohtaja Mikko Hulkkonen, mikko.hulkkonen(at)rusko.fi, 044 4333 523

 

Ruskon kunta on saanut Supernanny – lainattavaa kasvatusapua lapsiperheille -hankkeelle kehittämisrahoitusta Varsin Hyvä ry:n Leader -rahoituksesta. Hanke kestää loppuvuoden 2021.