Luontopolku.

Vahtojoen rantaan valmistunut esteetön luontopolku

Hyvinvointipalvelut on syksyn aikana rakennuttanut pienen luontopolun Vahtojoen rantaan. Ns. Jokikummun rantaraitti on suunniteltu erityisesti ikäihmisten käyttöön. Mahdollisimman esteettömäksi rakennettu polku lähteekin välittömästi Jokikummun palveluasunnon läheisyydestä. Samalla reitti tarjoaa mahdollisuuden turvalliseen liikkumiseen Jokikummun päiväkodin väelle.

Polku yhdistää Jokikummun alueen ja Tapaninpellon asuinalueen, jolloin Vahdon keskustassa pystyy kiertämään ympyräreitin. Jokikummun palveluasunnon ja päiväkodin lähellä on myös erilaisia kuntovälineitä ja uuden reitin avulla niiden ympärille muodostuu luontainen virkistysreitti.

Kivituhkapintainen kaksi metriä leveä polku kiertää aivan Vahtojoen rannassa noin 1 km:n matkan ja tarjoaa hienot näkymät joelle ja sen kasvustoon ja linnustoon. Polun varrella on yksi pöytä-penkki-yhdistelmä ja kaksi erillistä penkkiä levähdystä varten.

–Ruskon kunnan alueella pääosa erilaisista luontoreiteistä on metsäpohjaisia reittejä ja näin ollen vaativat vähintään kohtalaista fyysistä kuntoa eivätkä ne sovellu liikuntarajoitteisille. Samoin niiden saavutettavuus kuntakeskuksista vaatii lähes poikkeuksetta ajoneuvoa. Rantaraitti tarjoaakin esteettömämmän vaihtoehdon luonnossa liikkumiseen, hyvinvointijohtaja Mikko Hulkkonen toteaa.

Rantaraittia on toivottu Vahdolle juuri palveluasunnon läheisyyteen, jotta seniorit avustettavinakin pääsisivät helposti kävelylle luontoon.

–Nyt valmistunut polku tarjoaa mielekkään ulkoilumahdollisuuden palvelutalon asukkaille lähes suoraan kotiovelta. Toki polku on kaikkien ja kaikenikäisten käytettävissä, liikuntapalveluvastaava Erkki Korpela iloitsee.

Rantaraitti kulkee Vahtojoen rannassa suoja-alueella, jolloin siitä ei aiheudu haittaa maataloudelle, ja omalta osaltaan ehkäisee eroosio-ongelmaa.

Rantaraitin rakentamiseen hyvinvointipalvelut haki ja sai 15 000 euron avustuksen Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta, osa rahoituksesta katettiin kunnan investointiprojektista.

 

Lisätietoja:

  • Liikuntapalveluvastaava Erkki Korpela, erkki.korpela@rusko.fi, 044 4333 669
  • Hyvinvointijohtaja Mikko Hulkkonen, mikko.hulkkonen@rusko.fi, 044 4333 523