Henkilö lukemassa kirjaa.

Kirjaston kotipalvelu käynnistyy Ruskolla

Kirjastopalvelut ovat lanseeranneet uuden palvelun, jonka kautta kirjastoaineistoja voidaan toimittaa asukkaiden kotiin. Kirjaston kotipalvelu on tarkoitettu niille ruskolaisille, jotka eivät korkean iän, sairauden tai toimintakyvyn heikentymisen vuoksi kykene itse asioimaan kirjastoissa.

-Käyttöönotettava kotipalvelu on jalkautuvaa palvelua, joka parantaa selvästi kirjastopalvelujen saavutettavuutta, muistuttaa kirjasto- ja kulttuuripalvelupäällikkö Jari Hjelm.

Palvelu alkaa siten, että ensimmäisellä yhteydenotolla tai soitolla kirjaston työntekijä kartoittaa toivomukset lainattavan aineiston suhteen ja pyytää luvan tallettaa asiakkaan lainahistorian. Toiveiden perusteella kirjaston työntekijä valitsee kirjoja, lehtiä, musiikkia, elokuvia tai äänikirjoja. Työntekijä tuo aineiston kotiin ja palauttaa entiset lainat kirjastoon sovittuina ajankohtina. käyntitiheys sovitaan tarpeiden mukaan.

Käytettävissä on Varsinais-Suomen Vaski-kirjastojen laaja kokoelma. Palvelu on maksutonta.

Kotipalvelu on toteutettavissa myös niin, että esimerkiksi lähiomainen noutaa ja toimittaa kotipalveluasiakkaalle aineistopaketin, jonka kirjaston väki on koonnut valmiiksi asiakasta varten.

Ensimmäisen käyntikerran voi sopia ja lisätietoja kysyä soittamalla Ruskon pääkirjastoon 044 4333 665 tai Vahdon lähikirjastoon 044 4333 666.