Koronavirus.

Opetus- ja varhaiskasvatuksen tiedote huoltajille ja henkilökunnalle  

Opetus- ja varhaiskasvatuksen tiedote huoltajille ja henkilökunnalle
Koronatartunnat ovat lisääntyneet voimakkaasti omikronmuunnoksen levitessä Suomessa. Tämä on johtanut tartunnanjäljityksen ruuhkautumiseen. Ruskon ja Raision terveyspalveluissa kohdennetaan nyt tartunnanjäljitystä pääasiassa sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköihin.

Terveydenhuollon koronatestausta suositellaan jatkossa lääketieteellisille riskiryhmille sekä sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöille. Perusterveet lapset ja nuoret sairastavat lievät hengitystieinfektiot kotona eikä terveydenhuollon koronatestausta lievissä oireissa tarvita.

Koronan kotitestejä voidaan tehdä pakkausselosteen mukaisesti. Kotitestausta suositellaan myös altistuneille erityisesti samassa taloudessa asuville. Positiivista kotitestin tulosta ei pääsääntöisesti tarvitse varmentaa ja eikä ilmoittaa terveydenhuoltoon.

Koronaan sairastuneena on tärkeää välttää perheen ulkopuolisia kontakteja vähintään viiden (5) vuorokauden ajan oireiden alkamisen jälkeen. Suosittelemme, että lapsi tai nuori ei mene kouluun tai varhaiskasvatukseen oireisena. Lisäksi suosittelemme, että perheessä koronalle altistunut oireeton lapsi menee kouluun tai päiväkotiin vasta, kun sairastuneen perheenjäsenen oireiden alusta on kulunut viisi vuorokautta. 

Tarkempia ohjeita löytyy alla olevista linkeistä.

Varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa on voimassa edelleen vahva maskisuositus. Henkilökunta käyttää maskia työpäivän ajan ja huoltajat lasten tuonti- ja hakutilanteessa.

Koska altistuneita ei enää pääsääntöisesti aseteta karanteeniin, tiedottamista hoitopaikoista ja kouluista koteihin tartunnoista ei enää usein tule. Ainoastaan jäljittäjien esihenkilöille ilmoittamista virallisesti testatuista tartunnoista esihenkilöt tiedottavat tarvittaessa. Kotitestillä saatu positiivinen tulos ei ole virallinen tartuntatieto. Varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa tiedotamme asianosaisen luvalla myös kotitestien positiivisista tuloksista arkipäivisin.

Uudet ohjeet ovat voimassa 18.1.2022 alkaen.

Ruskon kunnan koronatiedotteet

Kun epäilet saaneesi tartunnan tai altistuneesi 

Koronarokotukset Raisiossa

THL:n ohjeistus

Lisätietoa koronaviruksen kotitesteistä

Ruskon kunnan koronajohtoryhmä

Kaisa Mattila                                             Kai Laitinen                         Sari Väinölä
varhaiskasvatusjohtaja                            johtava rehtori                    ylilääkäri

Tiedote