Valokuvaustalkoiden voittajat palkittiin

Ruskon kunta järjesti viime vuoden lopulla Onni asuu Ruskolla -valokuvaustalkoot, joilla kerättiin ruskolaisilta vaikuttavia valokuvia Ruskolta. Samalla osallistettiin kuntalaisia kunnan viestinnän ja visuaalisen ilmeen kehittämiseen.

Kilpailuun tuli 160 valokuvaa 59 kuvaajalta.

Nyt voittajia palkittiin ja juhlittiin kakkukahveilla kunnantalolla, jossa esittelyssä oli parhaiksi valikoituneet 11 valokuvaa. Valokuvaustalkoiden voittajat palkittiin rahapalkinnoin: 1. sija 200 €, 2. sija 150 €, 3. sija 100 €.

Kolmanneksi ruskolaisten koululaisten äänestyksellä valitun Elina Tyrväisen kuvassa tyttö pitää peltomaisemassa käsissään ilta-auringonkehrää. Kuvaaja kertoo kuvan idean syntyneen spontaanisti kesken iltakävelyn.

–Tytär jäi puhaltamaan voikukkia tienvarteen, jolloin huomasin takana auringon laskevan kauniisti. Nykyaikana onneksi puhelimen kamerallakin saa otettua hyviä kuvia, Elina Tyrväinen iloitsee.

Valokuvaustalkoiden voittajan Juuso Laineen valokuvassa revontulet leiskuvat ehkä yllättäen ruskolaisen latomaiseman takana.

Juuso kertoo harrastavansa valokuvaamista omaksi ja perheensä iloksi. Ennen voittokuvan ottamista, hän oli ollut kuvausreissulla maakunnassa ”metsästämässä” juuri revontulia siinä kuitenkaan onnistumatta.

–Kotiin tullessani Vahdon taajamassa päätin vielä hetkeksi mennä pellolle kameran kanssa – ja siinä samassa revontulet saapuivat esiin. Revontulien kuvaaminen on tarkkaa hommaa, sääolosuhteiden ja hetken pitää olla juuri oikea. Eniten pidänkin valokuvaamisesta yöllä, sillä silloin kameran linssin läpi näkee paljon enemmän kuin silmin katsottaessa, Juuso Laine valottaa.

Toiseksi sijoittuneen Säde Jussilan kuvassa mäyräkoira nauttii kesästä uimakuopan rannalla – hetkiä, joita on varmasti pian jälleen kesällä Ruskolla luvassa. Kuvaaja itse ei päässyt paikan päälle palkintokahveille, mutta hänelle toimitettiin palkinto onnittelujen kera.

Arviointiraati kiinnitti erityistä huomiota kuvissa ruskolaisuuteen, kekseliäisyyteen, kuvan laatuun ja siihen, miten seuraavat Ruskon kunnan strategialauseet on huomioitu: #onniasuuruskolla #kotiseutuontunne #rohkeastilentoon

Parhaiksi valituista 11 kuvasta ruskolaiset 1. ja 9. luokan oppilaat valitsivat voittajat.

Raatina toiminut kunnan viestintätiimi totesi voittajakolmikon kuvista, että ”Kuvissa ruskolaisuus ilmenee heti tunnistettavina tuokioina maalaismaisemissa. Kuvista välittyy lämpö ja rauha. Elina Tyrväisen kuvassa tiivistyy kirjaimellisesti, mitä on rusko. Säde Jussila on onnistunut vangitsemaan kuvaansa ruskolaisen kesäillan tyyneyden ja onnellisuuden. Juuso Laineen kuvassa kontrasti revontulista ja maalaismaisemasta on voimakas ja pysäyttävä.”

–Ruskon kunta kiittää kaikkia valokuvaustalkoisiin osallistuneita. Kuvia on jo nyt hyödynnetty kunnan julkaisuissa, ja jatkossa näin tullaan tekemään varmasti vieläkin laajemmin, hyvinvointijohtaja ja viestintätiimin vetäjä Mikko Hulkkonen kiittää.

Valokuvat on julkaistu kunnan Facebookissa viime joulun aikaan, ja ne saivat lämpimän vastaanoton.

–Nyt parhaiksi valitut TOP11-valokuvat ovat ihasteltavissa myös Ruskon pääkirjaston ikkunoissa, osoitteessa Vanhatie 4, muistuttaa valokuvaustalkoiden käytännön järjestelyistä vastannut toimistotyön harjoittelija Jenna Hiltunen.

 

Uutisen valokuvassa vasemmalla valokuvaustalkoiden voittaja Juuso Laine ja 3. tullut Elina Tyrväinen omien valokuvien ja Jenna Hiltunen 2. sijoittuneen Säde Jussilan kuvan kanssa.