Kunnanvaltuusta kokouksessa.

Valtuuston kevätkausi päättyi maakuntajohtajan vierailuun

Maanantaina 30.5. ennen kevätkauden viimeistä valtuuston kokousta pidettiin Ruskolla valtuustoseminaari. Seminaarivieraina paikalla olivat  Varsinais-Suomen liitosta maakuntajohtaja Kari Häkämies, edunvalvontajohtaja Janne Virtanen ja kehittämispäällikkö Malla Rannikko-Laine.

Liiton tavoitteena on nykyisen valtuustokauden kuluessa vierailla jokaisessa Varsinais-Suomen kunnassa. Kuntakierros sisältää maakuntajohtajan vierailun ja kuntajohdon tapaamisen sekä ajankohtaisseminaarin valtuutetuille maakunnan keskeisistä kysymyksistä.

Seminaarissa käsiteltiin mm. seuraavia asioita: maakunnan liiton esittely, maakunnan tila ja ennuste, hyvinvointialueuudistus, maakuntastrategia, rahoitusmahdollisuudet ja edunvalvontatavoitteet.

Varsinais-Suomen liitto vastaa maankäyttö- ja rakennuslain mukaisesta maakuntasuunnitelmasta, maakuntakaavoituksesta ja merialuesuunnittelusta, alueiden kehittämislainsäädännön mukaisesta alueiden yleisestä kehittämisestä sekä maakunnan edunvalvonnasta. Lisäksi erillisrahoituksella liitto toteuttaa Valonian, Lounaistiedon, Turun ja Varsinais-Suomen Eurooppa-toimiston tehtäviä sekä hanketoimintaa. Liitto toimii lisäksi Central Baltic Interreg-ohjelman hallintoviranomaisena ja sihteeristön toimipaikkana.