Vanhus puhelimessa.

Senioriasumisen kehittämishanke käynnistyy kuntalaiskyselyllä: Millaista voisi olla ikäihmisten kyläasuminen Ruskolla?

Rusko on maalaismainen kunta, jossa ihmiset asuvat pääasiassa omissa omakotitaloissaan. Talojen ohella myös niiden asukkaat vanhenevat. Kun vuosia sitten taloa asui useampi asukas, nyt seniori-ikään ehtineitä asukkaita on kaksi ja monesti vain yksi. Tässä tilanteessa ja toimintakunnon heikentyessä oma talo ei välttämättä aina vastaa kaikkiin ikäihmisen tarpeisiin tai yksinasuminen ei ole enää jossain vaiheessa mahdollista. Millaisia muita vaihtoehtoja voisi olla tarjolla?

Ruskon kunta on käynnistänyt kehittämishankkeen nimeltään ”Seniorien kyläasumista Ruskolla – palvelut lähellä”. Hankkeelle on saatu rahoitusta myös ympäristöministeriöstä. Tavoitteena on mm. selvittää, millaisia ikäihmisten asumismuotoja Ruskolla tarvittaisiin. Hanketta toteuttamaan on valittu Pelarcon Oy, joka on aikaisemmin tehnyt asumiseen liittyvää selvitystyötä mm. Pälkäneellä ja Jämsässä.

Millaisia toiveita sinulla on liittyen omaan asumiseesi? – Vastaa kyselyyn ja vaikuta

Senioriasumisen kyselyssä kartoitetaan asumiseen liittyviä toiveita ja mahdollisuuksia. Sen perusteella voidaan arvioida, miten hyvin Ruskon nykyinen asuntokanta vastaa olemassa oleviin tarpeiseen. Samalla voidaan saada tietoa myös siitä, mitä tarvittaisiin tulevaisuudessa lisää.

Kyselyn löydät osoitteesta www.pelarcon.fi/Rusko Myöhemmin samalle sivulle päivitetään myös tietoa hankkeen etenemisestä.

Selvitystyötä tehdään yhdessä Ruskon kunnan työntekijöiden ja hyvinvointialueen kanssa. Projektiaika päättyy marraskuun lopussa tänä vuonna.

 

Lue lisää hankkeesta.

 

Lisätietoja hankkeesta antavat:

Toimitusjohtaja Samuel Kopperoinen

samuel.kopperoinen@pelarcon.fi

puh. 040-7365049

 

Hyvinvointijohtaja Mikko Hulkkonen

mikko.hulkkonen@rusko.fi

puh. 044 4333 523