Nippu seteleitä.

Osallistuva budjetointi käynnistyy Ruskon kunnassa 23.1.2023

Mihin sinä käyttäisit 10 000 euroa?

Kunnanhallitus on 9.1.2023 päättänyt hyväksyessään osallistuvan budjetoinnin periaatteista, että osallistuva budjetointi käynnistyy Ruskolla 23.1.2023.

Osallistuvassa budjetoinnissa asukkailla on mahdollista ideoida ja päättää, mihin kunnassa se haluaa käyttää 10 000 euroa.

On todella hieno asia, että Ruskollakin lähdetään toteuttamaan osallistuvaa budjetointia. Asukkaat pääsevät näin mukaan suunnittelemaan ja päättämään, mihin yhteisiä rahoja käytetään, toteaa kunnanjohtaja Kari Lehtinen.

Ehdotuksia voivat esittää niin yksittäiset asukkaat kuin yhteisötkin. Ehdotukset voivat olla kertaluonteisia projekteja tai hankintoja. Ehdotuksen toteuttajana voi olla kunta tai joku muu taho tai yhteistyö kunnan ja jonkun muun toimijan välillä.

Odotamme runsaasti ideoita, joilla voidaan tuoda iloa kaiken ikäisten ruskolaisten elämään, toteaa talous- ja hallintojohtaja Sari Laine.

Osallistuva budjetointi toteutetaan kaksiosaisena eli ensimmäisessä vaiheessa asukkaat ja yhteisöt voivat tehdä ehdotuksia kunnan nettisivuilla tai täyttämällä kirjastossa lomakkeen ja toisessa vaiheessa ehdotuksista äänestetään Otakantaa.fi-palvelussa.Osallistuva budjetonti -tempauksen vuokaavio.

Lisätiedot ja ohjeet julkaistaan kunnan nettisivuilla 23.1.2023.

Nyt siis sinä saat ehdottaa ja päättää!