Luistimia kentän laidalla.

Vahdolla kehitetään liikuntapalveluja talkoohengellä – Laukolan luistelukentälle on avattu pukukoppi luistelijoiden käyttöön

Vahdon kunnanosaan Laukolan koulun luistelukentän ja kaukalon viereen on avattu luistelijoiden käyttöön uusi pukukoppi. Vahdolla liikuntapaikkojen kehittäminen pohjautuu kunnan ja vapaaehtoistoimijoiden yhteistyöhön ja vahvaan talkoohenkeen.

Luistelujään hoidosta vastanneiden Laitapuolenkulkijoiden avuksi on saatu uusi toimija, kun Ruskon kunta ja Laukolan päiväkodin vanhempainyhdistys ovat sopineet luistelukopin valvonnasta ja hoidosta.

Luistelukoppi on hyvinvointitoimialan ns. monitoimikontti, joka nähtiin kesällä kesätorin laidalla. Kontti on lukittava, sinne tulee sähkö ja se on lämpöeristetty. Nyt kontti on muunnettu luistelijoiden käyttöön ja siirretty Laukolaan.

Laukolan luistelukentän pukukoppi.

Laukolan päiväkodin vanhempainyhdistys avaa ja sulkee kopin sekä huolehtii sen ja lähialueen siisteydestä.

–Lisäksi käymme aina välillä valvomassa järjestyssääntöjen noudattamista ja olemme varalla, jos tarpeita kopin käytössä ilmenee. Alkuvaihe on sujunut pääosin hyvin, mutta haluaisimme muistuttaa, että kopin käyttö edellyttää kaikkien käyttäjien ja lähiasukkaiden vastuullisuutta. Jos homma ei toimi, ei koppia varmaan meillä kauaa Laukolassa ole, muistuttaa Laukolan päiväkodin vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Marianna Ahtinen.

Niinä päivinä, jolloin luistelukenttä ja -kaukalo eivät ole käyttökunnossa, koppia ei avata. Kentän kuntoa arvioidaan yhdessä kunnan ja Laitapuolenkulkijoiden kanssa. Jo pidempään kenttää ja kaukalon jäätä hoitanut talkooporukka on mielissään uudesta avauksesta.

–Todella hienoa, että tällainen koppi saatiin Laukolan luistelijoiden käyttöön, olemme sitä ehtineet tänne jo toivoa. Myös uusien vapaaehtoisten mukaan tulo yhteisiin talkoisiin vahvistaa etenkin lasten ja nuorten liikuntamahdollisuuksia, iloitsee Laitapuolenkulkijoiden puuhamies Teemu Laine.

Laukolan luistelualue.

Laukolassa olosuhteita on kehitetty pitkäjänteisesti, ja viimeksi kenttä mm. tasattiin viime syksynä. Uuden avustusjärjestelmän myötä kunta on pystynyt jakamaan avustusta myös epävirallisimmille vapaaehtoistoimijoille, kuten juuri Laitapuolenkulkijoille. Sen myötä mm. jääkoneeseen saatiin tehtyä juuri remontti. Myös uusi pukukoppi sai portaat.

–Vahdon kunnanosassa vapaaehtoistoiminnalla on vahva kylähenkinen pohja, mikä on esimerkillistä. Se mahdollistaa uuden kehittämisen yhdessä kunnan kanssa matalla kynnyksellä, toteaa hyvinvointijohtaja Mikko Hulkkonen.

Uuden pukukopin avajaisia on tarkoitus viettää kaikille avoimena perhetapahtumana jonakin lähiviikonloppuna, kunhan säät sallivat. Seuraa tiedottelua!

 

Lisätietoa:

Hyvinvointijohtaja Mikko Hulkkonen, mikko.hulkkonen@rusko.fi, p. 044 4333 523

Laukolan päiväkodin vanhempainyhdistys ry., laukolanpkvy@gmail.com, p. 040 249 5016.