Henkilö työpöydän ääressä.

Mauno Koiviston 100-vuotisnäyttely sai kunniavieraita

Vahdon kirjastossa sunnuntaina 26.2. avattu Mauno Koivisto opettajana Vahdolla 1952-1953 -näyttely sai perjantaina 3.3. kunniavieraita, kun edesmenneen presidentin tytär Assi Koivisto-Allonen tutustui miehensä Heikki Allosen kanssa näyttelyyn.

Vieraita oli vastaanottamassa kirjaston henkilökunnan lisäksi kunnanjohtaja Kari Lehtinen ja valtuuston puheenjohtaja Antti Mattila. Keskusteluissa käytiin läpi Mauno Koiviston Vahdon aikoja ja sen aikaisia opetusmenetelmiä, jotka poikkesivat nykyajan vastaavista. Turun Sanomat käsitteli samaa aihetta omassa jutussaan (26.2.).

Assi Koivisto-Allonen lahjoitti Ruskon kirjastolle isänsä teoksen Venäjän idea. Vuonna 2001 ilmestynyt teos on nyt erityisen ajankohtainen ja siihen tällä hetkellä Vaski-kirjastossa yli sata varausta.

-Samoin Ruskolla kyseiset kirjat ovat lainassa ja niihin on pitkät varausjonot. Tämä lahjoituskappale tuleekin kotiseutukokoelmaan paikan päällä luettavaksi, kertoo kirjastonhoitaja Nina Sallinen, joka on toiminut Koiviston 100-vuotisnäyttelyn keskeisenä taustatekijänä.

Muistoksi käynnistä kunnan edustajat luovuttivat vieraille sekä rouva Tellervo Koivistolle välitettäväksi Vahdon ajalta teetetyt yhteiskuvat Mauno ja Tellervo Koivistosta sekä Rusko-korut.

Kunnantalon henkilöstöä.

Koivisto-näyttely on esillä Vahdon kirjastossa (Laukolan koulutie 2 B) ainakin vuoden 2023 ajan. Tarkista täältä kirjaston aukioloajat.