Miljoona roskapussia -logo.

Rusko mukana Miljoona roskapussia -kampanjassa

Tänä keväänä koko Suomi kerää miljoona pussillista roskia. Kampanjassa mukana olevat kunnat, kaupungit, järjestöt ja yhteisöt kannustavat asukkaitaan tai jäseniään osallistumaan roskien keräämiseen.

Ruskon kunta on mukana tärkeässä kampanjassa – ja haastaa mukaan paikalliset yhdistykset ja kunnan henkilökunnan. Kunta järjestää kampanjan aikana ainakin yhden kaikille avoimen roskienkeruutapahtuman kesäkuun alussa.

-Kampanjan myötä haluamme haastaa kaikki ruskolaiset mukaan pitämään huolta lähiympäristöstämme. Leikkimielinen kilpailu tuo kampanjaan oman mausteensa, ja toivottavasti pystymme pistämään kampoihin isommille kunnille, ainakin lähialueella, kunnanjohtaja Kari Lehtinen toteaa.

Kaksi kuukautta kestävissä siivoustalkoissa on mukana yli 170 kuntaa tai kaupunkia, suuri joukko järjestöjä ja muita yhteisöjä sekä Ylen tunnettuja kasvoja, jotka yhdistävät voimansa kaikkien suomalaisten kanssa kerätäkseen ympäristöstä miljoona pussia roskia.

Kerätyt roskapussit merkitään reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Luvassa on yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä – muistathan siis merkitä Ruskolta keräämäsi roskapussit Ruskon kohdalle!

Kampanjan alkamisesta on suora lähetys Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 13.4. klo 20.00. Kampanjan tulos julkistetaan Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 14.6. klo 20.00.

Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso, tohtori Jenni Haukio.

 

Lue lisää kampanjasta: https://yle.fi/aihe/s/mika-miljoona-roskapussia

Lisätietoja: Riitta Vihersalo-Mäkinen, riitta.vihersalo-makinen@rusko.fi