Nuortenkirjastonhoitajan vakituinen toimi

Inspiroiko sinua työ nuorten parissa?
Ruskon kunnassa avautuu uusi tehtävä kirjastopalveluissa.
Tehtävään valitun vastuulla on nuortenkirjastotyö sen eri muodoissa, erityisesti eri lukutaitojen edistäminen ja mediakasvatus.

Tehtävä vastaa nuorten kohderyhmin osin kirjastolaissa yleiselle kirjastoille annettuihin tehtäviin edistää lukemista ja kirjallisuutta; yhteiskunnallista ja kulttuurista vuoropuhelua sekä tarjota ohjausta ja tukea monipuoliseen lukutaitoon.

Koska yksikkö on pieni, kirjaston peruspalvelutehtävät kuuluvat nekin työhön kiinteästi. Työskentelyä on kirjaston kahden toimipisteen lisäksi mahdollisesti myös muualla kunnan alueella, esim. perusopetuksessa ja nuorisotiloilla. Hakijan on hyvä varautua myös ilta- ja viikonloppuvuoroihin.

Tehtävässä menestyy henkilö, joka tuntee ja on kiinnostunut nuorten maailmasta sekä työskentelee joustavasti nuorten sekä yhteistyössä nuorten parissa toimivien kanssa. Työ edellyttää joustavuutta, yhteistyö- ja organisointitaitoja, itseohjautuvuutta ja ohjausvalmiuksia. Kunta on yksikielinen ja hyvä suomen kielen taito on välttämätön.

Kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto.
Eduksi lasketaan kirjasto- ja informaatioalan koulutus ja työkokemus sekä oman auton käyttömahdollisuus.

Palkkaus KVTES, kirjastoalan ammattitehtävät, hinnoittelutunnus 02KIR042, työsuhteen alkaessa 2536,64€ / kk

Kirjasto lukeutuu osaksi Ruskon hyvinvointipalveluita ja tekee tiivistä yhteistyötä liikunta- ja nuorisopalveluiden sekä taloushallinnon sihteerien kanssa. Kirjasto kuuluu Vaski-kirjastokimppaan.

Lähikirjasto toimii Vahdon kunnanosassa Laukolan koulun lähistöllä ja on profiloitunut lasten- ja nuortenkirjallisuuteen.

Pääkirjastoa ei toistaiseksi ole, mutta asiointipiste toimii keskustaajamassa Ruskolla, Ruskotalon liikuntasalien aulassa. Asiointipisteen yhteydessä on myös täyden palvelun Föli-palvelupiste.

Toivomme hakemuksia ensisijaisesti Kuntarekryn kautta.
Linkki työpaikkailmoitukseen Kuntarekry -palvelussa, avautuu uuteen välilehteen

Hakuaika 23.5. – 14.6.2023
Työn aloitus sopimuksen mukaan.

Lisätietoja:

Jari Hjelm, @rusko.fi, 044 4333 671