Nanny taas lainattavissa ruskolaisten lapsiperheiden avuksi

Nannyn helposti lainattavaa kasvatusapua on taas 1.9. alkaen saatavilla Ruskolla. Palvelu avautuu kesän lomatauon jälkeen jälleen lapsiperheiden käyttöön.

Nannyn eli kokeneen kasvatusalan ammattilaisen voi pyytää avuksi kuka tahansa ruskolainen lapsiperhe, jossa on alakouluikäisiä tai sitä nuorempia lapsia.

Nannyn ”lainaaminen” tapahtuu tuttuun tapaan joko soittamalla (044 433 3511) tai täyttämällä kunnan kotisivuilta helposti löytyvä yhteydenottolomake. Lomakkeeseen pääsee leijailevan Nanny-logon kautta. Myös sähköpostilla voi olla yhteydessä nanny@rusko.fi. Palvelu ei ole viranomaispalvelua eikä siitä synny asiakkuutta.

Nanny-palvelu on tullut tutuksi ruskolaisille perheille jo parina viime vuonna. Palvelua on käyttänyt tähän mennessä reilusti yli 100 lapsiperhettä. Perheet ovat saaneet apua mm. lapsen uhman kohtaamiseen, sisarusten väliseen riitelyyn sekä monen lapsen kanssa toimimiseen. Palautteissa käynnit on koettu erittäin hyödyllisiksi ja kaikki perheet suosittelisivat nannya ystävälleen.

Tämän vuoden ajan Ruskon nannyinä toimivat Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piirin Perhepalvelut Oy:n piirin kokeneet työntekijät, Marika Männistö ja Jenni Vuorio. Lue lisää nannyistä. 

Nannyt Jenni ja Marika muistuttavat, että heihin yhteyttä ottaessa perheiden kysymysten tai pulmien ei tarvitse olla suuria vaan hyvin arkisiinkin asioihin voi kysyä neuvoa tai pyytää tukea, esimerkiksi nyt koulu- ja päiväkotiarjen taas käynnistyttyä.

–Itse asiassa, mitä matalammalla kynnyksellä uskallettaisiin kysyä apua ja neuvoa, sitä helpommin asiat yleensä ratkeavat, nannyt painottavat.

Lisätietoa: Hyvinvointijohtaja Mikko Hulkkonen, mikko.hulkkonen@rusko.fi, 044 4333 523