LSJH:n logo.

Tiedote kompostoinnista – Tarkista biojätekeräyksen järjestämisen takaraja

Mistä tiedät, kuulutko velvoitteen piiriin?

LSJH:n uudesta sähköisestä biojätekartasta näet postiosoitehaulla, milloin biojätetyhjennykset alkavat eri puolilla LSJH:n toimialuetta. Biojätetyhjennysten aloitusaika on samalla ajankohta, jolloin erilliskeräysvelvoitteen piiriin kuuluvalla asuinkiinteistöllä on oltava järjestettynä kompostointi tai tyhjennettävä biojäteastia.

Tarkista biojätekeräyksen järjestämisen takaraja kartalta – Lounais-Suomen Jätehuolto Oy (lsjh.fi)

Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan sähköisestä jätehuoltokartasta voit tarkistaa postiosoitteen perusteella, kuuluuko kiinteistösi biojätteen erilliskeräysvelvoitteen piiriin. Samalta kartalta näet myös vapaa­ehtoisen erilliskeräyksen alueen. Eri karttatasot löydät kartan vasemmassa kulmassa olevan valikkopainikkeen kautta.

Tilastollinen taajamamäärittely pohjautuu seurantajärjestelmän (YKR) mukaiseen taajamarajaukseen. Rajaus perustuu 250X250 metrin ruudukkoon ja siinä otetaan huomioon asukasluvun lisäksi rakennusten lukumäärä, kerrosala ja keskittyneisyys. YKR-taajamarajaus ei siis noudata kunta- tai kiinteistörajoja, vaan on laskennallinen alue. Tästä syystä asuinkiinteistö voi kuulua yli 10 000 asukkaan taajamaan kunnassa, jossa ei ole edes 10 000 asukasta.

Jätehuoltokartalta jokainen voi itse tarkistaa muun muassa, kuuluuko oma kiinteistö taajama-alueeseen tai yli 10 000 asukkaan taajamaan.

Infograafi biojätteen kiertämisestä.