Seksuaalikasvatusta Maunun yläkoulun kahdeksasluokkalaisille

Turun ammattikorkeakoulun kätilöopiskelijoiden ryhmä järjestää kansallisena Lapsen oikeuksien päivänä 20.11.2023 seksuaalikasvatuspäivän Ruskon Maunun yläkoulun kahdeksasluokkalaisille. Pilotti Ruskolla toteutetaan yhdessä Varsinais-Suomen tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskushankkeen ehkäisypalveluiden projektin kanssa.

Seksuaalikasvatuspäivänä käsitellään mm. seksitautien ehkäisyä, raskauden ehkäisyä, rajoja ja kunnioitusta, seksuaalista häirintää ja seksuaalista hyvinvointia. 

– Kahdeksasluokkalaiset valikoituivat pilotin kohderyhmäksi siksi, että aihe on tämän ikäisille hyvin ajankohtainen, ja sen teemat kuuluvat myös kahdeksannen luokan terveystiedon oppisisältöihin, kertoo ehkäisypalveluiden projektin projektipäällikkö Taru Elo.

Kyselyissä nuoret ovat itse toivoneet, että koululla olisi merkittävä rooli seksuaalisuuteen liittyvän tiedon saamisessa. Seksuaalikasvatus liittyy myös juuri kahdeksasluokkalaisille tehtävään laajaan terveystarkastukseen.

Lue lisää.

 

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Taru Elo
taru.elo@varha.fi
Puh. 0449072916