Mauno Koivisto -muistolaatta paljastetaan 25.11. klo 14 Vahdolla

Presidentti Mauno Koiviston syntymästä tulee marraskuussa kuluneeksi 100 vuotta. Koiviston kunniaksi järjestetään Vahdolla juhlatilaisuus presidentin syntymäpäivänä lauantaina 25.11 klo 14.

Tilaisuudessa paljastetaan presidentin kunniaksi teetetty muistolaatta Vahdon kirjastolla, entisellä Laukolan kansakoululla, jossa Koivisto toimi opettajana vuosina 1952–53. Vahdon kirjastossa on kuluneen juhlavuoden ajan ollut esillä suosittu Mauno Koivisto opettajana Vahdolla -näyttely, johon kävi tutustumassa myös presidentin tytär Assi Koivisto-Allonen puolisoineen. Nyt juhlassa presidentin sukulaisia edustaa Assin serkku Marianne Nykänen.

Muistolaatan paljastusjuhlaa on järjestellyt Ruskon hyvinvointilautakunnan asettama työryhmä Vahto-Seuran johdolla. Ryhmän puheenjohtaja Irmeli Kuusela kertoo, että järjestelyt aloitettiin hyvissä ajoin jo keväällä.

–Innokas työryhmämme on yhdessä kunnan kanssa tehnyt paljon töitä, ja nyt onkin hienoa päästä yhdessä juhlistamaan Mauno Koivistoa. Vaikka tilaisuus on ajallisesti tiivis, pyrimme tekemään siitä presidentillisen arvokkaan juhlan, Kuusela kertoo.

Tilaisuus on avoin yleisölle ja järjestetään Vahdon kirjaston pihapiirissä osoitteessa Laukolan koulutie 2 B. Tilaisuuden arvioitu kesto on noin 45 minuuttia, ja se järjestetään ulkotiloissa.

Kuoroesityksen ja juhlapuheiden jälkeen tarjotaan juhlavieraille kahvit. Erikoisuutena tilaisuudessa on juuri juhlaa varten suunniteltu Manu-pulla, joka paljastetaan muistolaatan tavoin vasta juhlan aikana. Pullan suunnittelusta vastaa paikallinen Mattilan pitopalvelu.

–Manu-pullan ulkomuoto on vielä tarkoin varjeltu salaisuus. Tervetuloa tutustumaan siihenkin 25.11., toivottaa Irmeli Kuusela.

Tilaisuuden tapahtumailmoitus.

 

Ohjelma 25.11 klo 14:

  • Kirkkomuusikko Sauli Hannukselan SbC-kamarikuoro esiintyy
  • Vahto-seuran puheenjohtajan Irmeli Kuuselan alkutervehdys
  • Kunnanvaltuuston puheenjohtajan Antti Mattilan puhe
  • Muistolaatan paljastus
  • Marianne Nykäsen vastauspuheenvuoro presidentti Koiviston sukulaisten puolesta
  • Kuoro esiintyy
  • Historioitsija Turkka Myllykylän muistelo Mauno Koivistosta
  • Kuoro esiintyy
  • Kahvitus

 

Valokuvassa Mauno Koivisto -juhlallisuuksien puuhaihmisiä: takarivissä Nina Sallinen, Heikki Kujala, Turkka Myllykylä, Kauno Auvainen sekä eturivissä Irmeli Kuusela, Raila Kurppa ja Ismo Söderling. Työryhmään kuuluu kuvasta puuttuva Simo Kemppainen.