Liikuntapaikkojen kehittäminen etenee Vahdolla, Päällistömäessä ja Munittulassa

Ruskon liikuntapalveluissa on keskitytty tänä kesänä liikuntapaikkojen kehittämisessä Vahdon uimarannan ja Päällistönmäen asuinalueen ulkoilureitistöjen kehittämiseen. Kevääksi valmistui myös uudet kuntoportaat Vahdolle sekä uusitut ulkokuntoilulaitteet Jokipolun kupeeseen. Myöhemmin syksyllä kehittämisen kohteeksi tulee myös Munittulan leikkipuisto.

–Kunnan uimarannoille on tehty turvallisuuskatselmukset keväällä Tukesin toimesta. Sen myötä turvallisuusasiakirjat on päivitetty, turvallisuuskäytäntöjä tarkennettu ja pelastusvälineistöä parannettu. Vahdon uimarannalla yhdessä kunnan ja alueen vuokranantajan kanssa työn alla on ollut rantahietikon parantaminen. Vesakot ja muu kasvillisuus on perattu rannoilta ja niille on ajettu kunnon kerrokset rantahiekkaa, kertoo liikuntapalveluvastaava Erkki Korpela.

Päällistönmäen asuinalueella asutuksen läheiseen metsikköön on kaavoitettu ulkoilureitistöt, jotka saadaan tänä kesänä valmiiksi.

–Hiekkapohjaiset polut kulkevat siten, että niille on helppo poiketa alueen kiinteistöistä. Samalla polut yhdistävät kätevästi alueen osia toisiinsa, Korpela muistuttaa.

Osana viime vuotista osallistavaa budjetointia Vahdolta löytyi lopulta paikka kuntoportaille. Ne nousevat nyt rinnettä ylös Vahdon vanhan seurantalon takana olevassa maastossa ja ovat avoinna kaikille kuntalaisille.

Ulkokuntoilulaitteita Ruskolla löytyy monesta paikasta. Vahdon kunnanosaan jokivartta myötäilevään Jokipolun yhteyteen uusittiin viime vuonna ulkokuntoilulaitteet.

Leikkipuistoja kehitetään Ruskolla perhepuistomaiseen suuntaan ja kuntalaisia osallistaen. Tämä tarkoittaa sitä, että leikkipuistojen käyttö on mahdollista myös muille kuin leikki-ikäisille kuntalaisille ja joka vuotinen kohde valitaan kuntalaisia kuullen.

Tänä vuonna kehittämisen kohteeksi valikoitui Munittulan leikkipuisto, joka sai keväisessä osallistuvan budjetoinnin äänestyksessä runsaasti ääniä. Aiempina vuosina kehitettävinä puistoina ovat olleet Paasniitun puisto, Vahdon urheilukentän puisto ja Päällistönmäen puisto.

 

Lisätietoja: liikuntapalveluvastaava Erkki Korpela, erkki.korpela@rusko.fi, 044 4333 669