Ruskon koulunuorisotyö sai jatkorahoitusta ensi vuodelle

Ruskon hyvinvointipalveluissa on kehitetty viime vuoden syksystä koulunuorisotyötä hyvin tuloksin Aluehallintoviraston avustuksen turvin.

Toiminnassa koulunuorisotyöntekijä on ollut pääasiassa yläkoulun arjessa päivittäin matalalla kynnyksellä oleva turvallinen aikuinen. Toiminta on osoittautunut toimivaksi ja vaikuttavaksi monella tapaa.

Koulunuorisotyöntekijänä hankkeessa toiminut Jouko Enholm-Kiesiläinen on yhteistyössä nuorisopalvelujen, koulun ja opiskeluhuollon kanssa päässyt tarttumaan moniin nuorten huoliin ja pulmiin heti, jolloin niistä ei ole päässyt kehkeytymään isompia ongelmia. Yhteistyötä eri toimijoiden kanssa on kehitetty Ruskolla aktiivisesti.

Esiin tulleita ilmiöitä ovat olleet mm. kiusaaminen, kaverisuhteet, mielenhyvinvoinnin haasteet, ilkivalta, sähkötupakka tai koulunkäynnin pulmat. Tutkimusten mukaan erityisesti kiusaamisen ehkäisyssä vakiintuneella koulunuorisotyöllä on saatu selviä tuloksia.

Nykyinen hanke päättyy kuitenkin kesän jälkeen ja Ruskon hyvinvointitoimiala on hakenut kehittämiselle jatkorahoitusta. Hankeavustukset kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävään nuorisotyöhön –
määrärahoista Ruskolle myönnettiin Lounais-Suomen Aluehallintoviraston päätöksen mukaan ensi vuoden toimintaan 35 000 euroa.

–Jatkohanke ja rahoitus ovat todella tarpeen hyvin käynnistyneen toiminnan jatkamiseksi. Tavoitteena on kehittää koulunuorisotyöstä vakiintunut ja entistä vaikuttavampi työmuoto osaksi Ruskon koulujen arkista hyvinvointityötä, hyvinvointijohtaja Mikko Hulkkonen iloitsee jatkorahoituspäätöksestä.

Jatkossa työn alla ovat normaalin koulunuorisotyön lisäksi mm. kiusaamisen nollatoleranssi, oppilaiden vertaisohjaajien kouluttaminen, mielenhyvinvoinnin oppitunnit sekä matalan kynnyksen walk in -tukikeskustelut nuorisotyön tukena.

 

Lisätietoja: hyvinvointijohtaja Mikko Hulkkonen, mikko.hulkkonen@rusko.fi, 044 4333 523