Paasniitun kiipeilyteline.

Paasniitun perhepuiston kehittäminen jatkuu – tulossa kuntoportaat ja skeitti- ja skuuttiparkki

Ruskon hyvinvointipalvelut jatkaa tänä vuonna suunnitelmien mukaisesti Paasniitun perhepuiston kehittämistä. Kunnan oman investointiprojektin lisäksi kehittämiselle on juuri saatu valtionavustusta 27 000 euroa Liikuntapaikkarakentamisen perustamishankkeiden määrärahasta. Alueelle rakennetaan mm. kuntoportaat sekä skeitti- ja skuuttiparkki.

Ruskolla kunnan leikkipuistoja monipuolistetaan hyvinvointitoimialan kehittämissuunnitelman mukaisesti muuntamalla niitä koko perheen puistoiksi.

–Leikkipuistojen ei tarvitse olla vain leikkipuistoja lapsille. Ruskolla niiden yhteyteen on tarkoitus suunnitelmallisesti lisätä omatoimisia liikuntaolosuhteita ja -välineitä, jotta eri-ikäiset kuntalaiset ja erityisesti lapsiperheet voivat yhdessä löytää mielekästä tekemistä. Hyvinvoinnin edistämisen näkökulmasta taustalla on pyrkimys ehkäistä liikkumattomuudesta syntyviä riskejä, hyvinvointijohtaja Mikko Hulkkonen painottaa.

Paasniitun perhepuiston kehittäminen on aloitettu viime syksyllä kunnan omakustanteisena hankkeena lasten leikkipuiston perusparannuksella. Sen puitteissa alueen leikkivälineet tarkistettiin ja kunnostettiin. Alueelle hankittiin monipuolisempia ja virikkeellisimpiä välineitä mm. maatrampoliini, vaijerikeinu ja kiipeilypyramidi, jotka mahdollistavat leikinomaisen liikkumisen lapsille ja nuorille. Leikkialueelle on lisäksi sijoitettu myös omatoiminen Street Work Out -kuntoilukeskus sekä tasapainorata palvelemaan aikuisväestöä ja ikäihmisiä.

Täksi vuodeksi perhepuiston jatkokehittämiselle haettiin ulkopuolista kehittämisrahoitusta Liikuntapaikkarakentamisen perustamishankkeiden määrärahasta. Lounais-Suomen aluehallintovirasto myönsi jatkokehittämiseen valtionavustusta 27 000 euroa, loppu katetaan talousarvioon varatusta investointiprojektista.

–Aiemmin huonoon kuntoon päässyt perhepuisto on iloksemme ollut parannusten jälkeen kovassa käytössä ja saanut runsaasti positiivista palautetta kuntalaisilta. Tällä jatkokehittämishankkeella saamme vietyä projektin hienosti loppuun. Lisäksi alueelle tulee kauan toivotut kuntoportaat sekä nuorille kunnollinen skeitti- ja skuuttiparkki, iloitsee hankkeen valmistelussa ja monivaiheisessa hakemisessa perusteellisen työn tehnyt liikuntapalveluvastaava Erkki Korpela.

Nyt toteutettavalla parannushankkeella on tarkoitus tehdä perhepuiston alueelle seuraavat toimenpiteet:

Asfaltoitu pelialue ja skeitti- ja skuuttiparkki

  • Pelialue asfaltoidaan uudelleen vettä läpäisevällä asfaltilla. Alueen toiseen päätyyn rakennetaan skeitti- ja skuuttiparkki nuorille. Rakenteet toteutetaan betonista ja ne ovat pääosiltaan siirrettävissä tarvittaessa muualle. Alueen suunnittelussa on konsultoitu tulevia käyttäjiä nuorisotoimen kautta sekä alan ammattilaisia. Asfalttialueen toiselle puolelle alueella asennetaan reunoille koripallokorit sekä maahan piirretään sulkapallokentän rajat, joita voidaan hyödyntää sekä sulkapalloon että pickleballin pelaamiseen. Alueen ympärille rakennetaan matala suoja-aita estämään moottoriajoneuvojen pääsy parkkiin.

Beach volley -kenttä

  • Kentän pohja, hiekka, tolpat ja verkot uusitaan sekä kenttä aidataan pallojen karkailun estämiseksi. Samoin kentän laidalle sijoitetaan penkit pelaajien varusteiden säilyttämistä varten.

Pallokenttä

  • Pallokentän reuna-alueet kaavitaan puhtaaksi ruohosta ja alle asennetaan suodatinkangas. Alueen reunat terävöitetään ja päällimmäinen pinta uusitaan.

Kuntoportaat

  • Perhepuistoalueen läheisyyteen (n. 300 metrin päästä puistosta) rakennetaan kuntoportaat osaksi jo olemassa olevaa luontoreittiä. Portaiden suunniteltu pituus on noin 25 m ja kaltevuuskulma 1/5. Portaat palvelevat monia eri käyttäjäryhmiä ja osana jo vakiintunutta ulkoilureittiä ehkäisevät myös maaston eroosiota ohjatessaan ulkoilijat ja kuntoilijat samalle reitille.

 

Lisätietoja:

  • hyvinvointijohtaja Mikko Hulkkonen, mikko.hulkkonen(at)rusko.fi, 044 4333 523
  • liikuntapalveluvastaava Erkki Korpela, erkki.korpela(at)rusko.fi, 044 4333

Paasniitun perhepuisto kartalla: https://www.google.fi/maps/place/Paasniitun+l%C3%A4hiliikuntapaikka/@60.5447213,22.2372745,17z/data=!4m13!1m7!3m6!1s0x468b8a7ce0afa745:0x864aea1192be7473!2sLevolantie+29,+21290+Rusko!3b1!8m2!3d60.5447424!4d22.2383903!3m4!1s0x468b8a7e1ab097dd:0xfd02052be97ed8e!8m2!3d60.5444204!4d22.2428741