Supernanny-logo.

Supernannyn voi nyt lainata helposti kotiin Ruskolla

Supernannyn lainattavaa kasvatusapua on nyt saatavilla Ruskolla. Kokeilujakson jälkeen palvelu on avautunut laajempaan käyttöön. Supernannyn eli kokeneen kasvatusalan ammattilaisen voi pyytää avuksi kuka tahansa ruskolainen pikkulapsiperhe.

Supernannyn ”lainaaminen” tapahtuu joko soittamalla (044 433 3511) tai täyttämällä kunnan kotisivuilta helposti löytyvä yhteydenottolomake. Lomakkeeseen pääsee alhaalla oikealla leijailevan logon kautta. Myös sähköpostilla voi olla yhteydessä supernanny@rusko.fi.

Supernanny-hankkeessa kohderyhmänä ovat pääasiassa alle kouluikäisten lasten perheet. Työntekijänä hankkeessa toimii sosionomi ja perheterapeutti Anne Suomalainen. Lue lisää: https://rusko.fi/2021/03/ruskon-oma-supernanny-anne-suomalainen/

Kokeilujakson aikana nyt keväällä saimme tosi hyvää palautetta kokeilussa olleilta perheiltä. Koettiin helpottavaksi, että avun pyytäminen oli niin vaivatonta eikä monien eri kommervenkkien takana, iloitsee Anne Suomalainen.

Hankkeessa palvelusta kerätäänkin koko ajan palautetta, jotta sitä voidaan kehittää paremmin perheiden tarpeisiin vastaavaksi. Kokeilussa mukana olleet muutamat perheet saivat apua lapsen uhman kohtaamiseen, sisarusten väliseen riitelyyn sekä monen lapsen kanssa toimimiseen. Palautteissa käynnit koettiin hyödyllisiksi – kaikki perheet suosittelisivat supernannya ystävälleen.

Perheiden lisäksi supernanny on jalkautunut ruskolaisten päiväkotien vanhempainiltoihin, joissa on käyty läpi perusasioita, nukkumisesta ja ravinnosta rajojen asettamiseen. Mukana vanhempainilloissa on ollut myös Marttaliitto.

Anne Suomalainen muistuttaa, että häneen yhteyttä ottaessa kysymysten tai pulmien ei tarvitse olla suuria ja hyvin arkisiinkin asioihin voi kysyä neuvoa tai pyytää tukea. –Itse asiassa, mitä aiemmin uskallamme kysyä apua ja neuvoa, sitä helpommin asiat yleensä ratkeavat, supernanny painottaa.

 

Ruskon kunta on saanut Supernanny – lainattavaa kasvatusapua lapsiperheille -hankkeelle kehittämisrahoitusta Varsin Hyvä ry:n Leader -rahoituksesta. Hanke kestää loppuvuoden 2021.

Lisätietoa: