Henkilön profiilikuva.

Vanhus- ja vammaisneuvoston puheenjohtaja Kirsti Tuominen: Senioreille tarvitaan monipuolisempia asumispalveluja

Ruskon vanhus- ja vammaisneuvoston puheenjohtajana lähes neljä viime vuotta toiminut Kirsti Tuominen on päättänyt lopettaa tehtävässään tämän valtuustokauden jälkeen. Hän muistelee mukaan lähtöään ja kauttaan hyvillä mielin.

–Lupauduin eläkkeelle jäätyäni vuonna 2018 Ruskon vanhus- ja vammaisneuvoston varajäseneksi. Kävi kuitenkin niin että ”hupsahdin” neuvoston puheenjohtajan rooliin vähän kuin vahingossa. Koin tuon asian kuitenkin niin tärkeäksi, etten voinut siitä kieltäytyä. Onneksi olen saanut hyvää opastusta kokeneemmilta neuvoston jäseniltä, Kirsti Tuominen kiittelee.

Vanhus- ja vammaisneuvoston tehtävänä on edistää viranomaisten, vammaisten, ikääntyvien ruskolaisten, eläkeläis- ja vanhusjärjestöjen sekä vanhus- ja vammaistyötä tekevien julkisten yhteisöjen yhteistoimintaa sekä edesauttaa ikäihmisten osallistumista ja vaikuttamista julkiseen päätöksentekoon.

–Meillä on ollut hyvä tiimi ja sen kautta olemme tehneet useita kannanottoja ja lausuntoja eri tahoille mm. kuntalaisaloitteen kautta senioriasuntojen saamiseksi, joka toivottavasti nyt lähtee liikkeelle hyvinvointitoimialan hakeman hankkeen kautta. Useita asioita on saatu liikkeelle myös esteettömyyden ja palvelujen saatavuuden osalta, Tuominen kertoo.

Tuomisen mukaan ikäihmisten asioissa olisi vielä tehtävää etenkin asumisen osalta – mm. Ruskon palvelutalot olisivat remontin tarpeessa. Lisäksi puheenjohtajan mielestä Ruskolle tarvittaisiin monipuolisempia asumispalveluja, jotta seniorit voisivat asua mahdollisimman kauan omissa kodeissaan. Hän muistuttaa, että ikäihmisten määrä kunnissa tulee kasvamaan.

–Pienessä kunnassa asuvat ikäihmiset ovat sopeutuvia ja jaksavat odottaa vähän liiankin kauan palveluiden piiriin pääsemistä, Kirsti Tuominen kantaa huolta.

Mitä terveisiä pian väistyvä puheenjohtaja sitten haluaa jättää seuraajalleen?

–On erittäin tärkeää tehdä hyvää yhteistyötä kunnan eri tahojen kanssa kuin myös eläkeliittojen, vapaaehtoisten, kirkon ja muiden toimijoiden kanssa. Avoin ja hyvä yhteistyö on kantava voima neuvoston kaikessa toiminnassa, sillä pysyviä asioita saadaan aikaan vain yhteisellä työllä, Kirsti Tuominen muistuttaa.

 

Lue lisää vanhus- ja vammaisneuvoston toiminnasta: https://rusko.fi/kunta-ja-paatoksenteko/yhteystiedot-ja-organisaatio/vanhus-ja-vammaisneuvosto/

Lisätiedot: vanhus- ja vammaisneuvoston puheenjohtaja Kirsti Tuominen, kirstihelenatuominen(at)gmail.com