Lapsi leikkimässä ulkona.

Ruskon Nanny-palvelun kysyntä kasvaa – apua nyt myös etänä

Ruskon Nanny-toiminta eli joustava ja lainattava kasvatusapu lapsiperheille jatkuu syksyn ajan normaalisti. Kesän jälkeen Nannyn kysyntä on ollut palvelusta vastaavan Anne Suomalaisen mukaan kasvanut.

–Palvelua on pyritty ja pystytty tarjoamaan mahdollisimman nopeasti, mutta tällä hetkellä aikojen saaminen samalle viikolle voi olla jo haastavaa. Kannattaa toki olla rohkeasti yhteydessä edelleen, Anne Suomalainen muistuttaa.

Uutena palvelumuotona myös kiristyvien koronarajoitustenkin vuoksi kokeillaan syksyllä etävastaanottoja. Palvelua kehitetään ja haetaan siitä kokemuksia alkusyksyn aikana.

Pikkulapsiperheille suunnatut vertaistuki-illat https://rusko.fi/2021/06/vertaistukea-3-5-vuotiaiden-lasten-perheille/ täyttyivät myös kesän alussa nopeasti. Myöhemmin syksyllä 5.10. järjestetäänkin kolmas vastaava vertaistuki-ilta.

Nannyn toiminnasta on tullut paljon kiitosta paitsi ruskolaisilta lapsiperheiltä myös positiivista palautetta sote-palveluista, kun nopea avuntarve kasvatuskysymyksissä voidaan hoitaa Nannyn kautta ilman asiakkuuksia. Nopea ja joustava apu on tunnetusti vaikuttavin ja kustannustehokkain tapa ehkäistä perheongelmien kasautumista ja mutkistumista.

–Jatkossa toiveena onkin, että tätä vaikuttavaa palvelua pystyttäisiin vakiinnuttamaan osaksi kunnan normaalia toimintaa hankerahoituksen loppuessa tämän vuoden lopussa. Tästä on jo olemassa hyvinvointilautakunnan ja opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan alustavat periaatepäätökset, mutta lopullisesti asiasta tietysti päätetään osana tulevaa talousarviota, hyvinvointijohtaja Mikko Hulkkonen kertoo.

Aiemmin Supernanny-nimellä kulkeneelle toiminnalle haetaan uutta omaa nimeä, jotta nimeä ei sekoitettaisi tunnetun TV-sarjan vastaavaan nimeen. Aiheesta järjestetään nimikilpailu syksyn aikana.

–Nyt puhutaan arkisemmin vain Ruskon Nanny-toiminnasta, super-liitettä ei välttämättä jää kova ikävä, nauraa Anne Suomalainen.

 

Lisätietoja: projektikoordinaattori Anne Suomalainen, anne.suomalainen@rusko.fi, 044 433 3511