Koronarokotus.

KORONA LEVIÄÄ EDELLEEN – Toimithan vastuullisesti, ota rokotteet ja huolehdi maskin, käsihygienian ja turvavälien käytöstä

Kasvomaskia tulee käyttää kaikissa tilanteissa, sekä sisällä, että ulkona, joissa ei pystytä pitämään tarpeeksi etäisyyttä!  Tämä koskee myös rokotettuja henkilöitä! Hekin voivat kantaa virusta tietämättään, myös oireettomana. Kouluissa ja oppilaitoksissa suositus on voimassa peruskoulun 4. luokasta lähtien.

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä ottaa laajan etätyösuosituksen jälleen käyttöön nopeasti huonontuneen koronatilanteen vuoksi. Lue VSSHP:n tiedote.

Kaikki sellainen asiointi, mikä voidaan hoitaa sähköisesti tai puhelimitse, tulee hoitaa näin, etänä,  ja kaikkea ei-välttämätöntä  asiointia Ruskon terveysaseman tiloissa tulee välttää.

Maskin käyttö terveysasemalla käydessä on välttämätöntä! Hoidamme kaikenikäisiä asiakkaita, vastasyntyneistä vanhuksiin, myös vakavasti immuunipuutteisia ja erittäin vakaville infektioille alttiita henkilöitä.

Jos olet saanut ajan rokotuksiin Ruskolle, ilmoittautumista ei tarvita, vaan voit istua aulaan odottamaan, sinut kutsutaan nimeltä. Tulethan rokotuksiin terveenä.  

Raision terveyskeskussairaalassa koronatartuntoja

Raision terveyskeskussairaalan akuutti- ja kuntoutusosastoilla on todettu tällä viikolla useita koronavirustartuntoja. Koronatilanteen vuoksi osastoilla ei toistaiseksi voi vierailla eikä osastoille oteta uusia potilaita. Akuutti- ja kuntoutusosastojen potilaat sekä työntekijät on testattu koronan varalta. Lisäksi heiltä otetaan myöhemmin seurantatestit.

Tilannetta hoidetaan yhdessä Tyksin infektiotautilääkäreiden kanssa, joten käytössä on paras mahdollinen asiantuntemus. Tarvittaessa uusia potilaita ohjataan vuodeosastoille muualle, joten kukaan ei jää ilman hoitoa, Raision kaupungin johtava ylilääkäri Arto Raassina kertoo.

Raision kaupunki tiedottaa kaupungin yksiköissä tapahtuneista altistumisista kootusti kerran viikossa.