Hyvin sanottu Rusko mainoskuva.

Kuntalaiskeskustelu pääkirjastolla ja verkossa 23.11 klo 17:30

Maakuntauudistukseen on noin vuosi: Minne menemme, Rusko?

Hyvin sanottu, Rusko -keskustelusarjan päätösjaksossa keskustellaan tulevaisuudesta. Mitä vuoden 2023 maakunta tarkoittaa käytännössä?
Tekeekö kunta, maakunta vai pitääkö meidän itse tarttua toimeen kuntalaisina ja yhdistyksinä? 

Tilaisuuden alustajana on Sami Niemi Kuntaliitosta teemalla ”yhdistysten ja järjestöjen merkitys kunnassa hyvinvointialueilla.”
Lisäksi kunnanjohtaja Kari Lehtinen luo lyhyen katsauksen maakuntavalmistelun nykytilaan Ruskon kunnassa.

Tilaisuus järjestetään hybridinä, eli siihen voi osallistua käytännössä Ruskon pääkirjastossa paikan päällä tai verkossa Teams-alustalla.
Osallistumislinkki verkkokeskusteluun on ohessa.  Tilaisuutta voi seurata myös YouTuben kautta. Tilaisuutta ei tallenneta.

 

Keskustelu toteutetaan erätauko -keskustelumenetelmällä. Siinä lähestymistapana on dialogi, joka on rakentava ja tasavertainen tapa keskustella.
Dialogissa tähdätään aiheen, toisten ihmisten tai itsen parempaan ymmärtämiseen, mutta ei yksimielisyyteen tai nopeisiin ratkaisuihin.
Parhaimmillaan dialogissa syntyy ennalta-arvaamattomia oivalluksia ja uutta ajattelua. Erätauko-keskustelumenetelmä sopii kaikille.
Keskustelun osallistujilta ei tarvita asiantuntemusta tai aikaisempaa kokemusta.

Keskustelusarja liittyy Kunnankirjaston Sanasta ihmistä -hankkeeseen, jonka tavoitteena on edistää yhteiskunnallista vuoropuhelua.
Syksyllä kuntalaisilta kerättiin keskustelunaiheita, joiden pohjalta muodostuivat nyt keskusteluissa käsiteltävät teemat.

Sanasta ihmistä -hanketta rahoittaa Lounais-Suomen Aluehallintovirasto. Keskustelun järjestämisessä on mukana Maaseudun sivistysliitto.

 

Tilaisuus on kaikenikäisille – tervetuloa mukaan !

 

https://youtu.be/aojMl_I7YyU

 

 

 

Osallistumislinkki: Microsoft Teams -kokous

Liity tietokoneella tai mobiilisovelluksella

Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Tai liity soittamalla (vain ääni)

+358 9 23106926,,870352111#   Finland, Helsinki

Puhelinneuvottelun tunnus: 870 352 111#

Palauta PIN-koodi