Hoitaja rokottamassa potilasta.

Varsinais-Suomi on edelleen koronavirusepidemian leviämisvaiheessa. Koronatilanne on yhä pahentunut.

14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on nyt 209. Viikko sitten ilmaantuvuus oli 147. Positiivisten testien osuus kaikista testeistä on noussut ja on nyt ennätystasolla, 9,9 prosenttia.

Tartuntoja on kaikkialla Varsinais-Suomessa ja suurin osa tartunnoista saadaan samasta taloudesta. Eniten tartuntoja on 5–14-vuotiailla.

Tiistaina 16.11. kokoontunut Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että suuria yksityistilaisuuksia järjestettäessä on kiinnitettävä huomiota koronaturvalliseen käyttäytymiseen, muun muassa suu-nenäsuojuksen käyttöön. Suu-nenäsuojuksen käyttöä  suositellaan edelleen käytettäväksi laajalti muissakin tilanteissa, erityisesti sisätiloissa. Työnantajien on edistettävä koronaturvallisia järjestelyjä, joihin kuuluu muun muassa etätyön tekeminen työtehtävien niin mahdollistaessa.

Lounais-Suomen AVI kielsi 15.11.2021 yli 50 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa. Määräys on voimassa 16.11.–16.12. Toimijat voivat järjestää yli 50 henkilön tilaisuuksia ottamalla käyttöön koronapassin.

Rokote sisäänpääsy pikkujouluihin, ks. koko VSSHP tiedote

Kasvomaski henkilön kasvoilla.

Suojautuminen suu-nenäsuojuksella, turvaetäisyyksin  ja käsidesin käytöllä on edelleen ensiarvoisen tärkeää, myös rokotetuilla ja koronapassin haltijoilla.