Leikkipuisto rakenteilla.

Uusittu Vahdon urheilukentän leikkipuisto valmistuu jouluksi

Vahdon urheilukentän viereisen leikkipuiston kunnostus- ja uudistustyöt ovat hyvässä vauhdissa. Uusittu leikkipuisto valmistuu jouluun mennessä.

Hyvinvointitoimiala kehittää Ruskon kunnan leikkipuistoja osallistavan budjetoinnin periaatteilla. Kuntalaiskyselyn perusteella kehittämisen kohteeksi valikoitui täksi vuodeksi Vahdon urheilukentän leikkipuisto. Kesällä auki olleessa kyselyssä kuntalaisilla oli mahdollisuus myös ehdottaa, miten leikkipuistoa pitäisi kehittää. Ideoita kertyi 40 kuntalaiselta.

Aluetta raivataan ja siistitään. Leikkipuistoon on tulossa mm. uusi liukumäki, hiekkalaatikko, kiipeilyteline ja vaijerirata.

– Uskon, että vähän rapistumaan päässeestä puistosta tulee mainio. Puiston kehittämiselle tehtiin toteutussuunnitelma kuntalaisten omien toiveiden perusteella, pyydettiin tarjoukset ja hankittiin toivotut välineet. Nyt ollaan viimein loppukirisuoralla eli rakentamisvaiheessa, kertoo hanketta eteenpäin luotsannut liikuntapalveluvastaava Erkki Korpela tyytyväisenä.

Leikkipuistojen kehittämisessä Ruskon kunnassa suositaan toimenpiteitä, joilla voidaan edistää eri-ikäisten liikkumista, ei vain lasten. Tavoitteena on kehittää leikkipuistoista koko perheen liikunnallisia viihtymispaikkoja, eräänlaisia perhepuistoja.

–Tässä mielessä on johdonmukaista kehittää urheilukentän ja frisbeegolfradan vieressä olevaa leikkipuistoa, jonka kyljessä ovat myös aikuisten kuntoilulaitteet. Myös urheilukentän parkkipaikka asvaltoitiin juuri loppukesästä. Frisbeegolfradan ylläpito, kunto ja sitä myötä käyttöaste ovat selvästi parantuneet alan yhdistyksen kanssa solmitun kumppanuuden myötä. Näillä panostuksilla Vahdon urheilukentän alueen yleisilme paranee mukavasti, iloitsee hyvinvointijohtaja Mikko Hulkkonen.

 

Lue lisää:

Lisätietoja:

  • Hyvinvointijohtaja Mikko Hulkkonen, mikko.hulkkonen@rusko.fi, 044 4333 523
  • Liikuntapalveluvastaava Erkki Korpela, erkki.korpela@rusko.fi, 044 4333 669