Isä ja poika patikoimassa.

Uusperheiden arkeen tarjolla vertaistukea ja valmennusta

Ruskolaisille uusperheille on ensi vuoden alusta alkaen tarjolla maksutonta ryhmävalmennusta uusperhearjen haasteisiin.

StepApp-valmennuksessa uusperheen aikuiset kokoontuvat viisi kertaa ammattilaisten ohjaamissa tapaamisissa. Lisäksi perheen aikuiset ja lapset saavat käyttöönsä uusperhefaktaa, -vinkkejä ja tehtäviä sisältävän StepApp-mobiilisovelluksen.

Ruskon nanny eli Anne Suomalainen suosittelee kokeneena kasvatusalan ammattilaisena valmennusta lämpimästi ruskolaisille uusperheille. Parisuhteen solmut, vanhemmuuteen kohdistuvat odotukset ja lasten kasvatusasiat voivat haastaa uusperheessä elävän.

–Uusperheiden vuorovaikutukseen liittyy paljon omanlaisia erityispiirteitä, joita tulee vastaan liki jokaisessa uusperheessä, ja joita aikuisten ja lastenkin olisi hyvä tietää jo ennakolta. Siksi tällaiset käytännönläheiset ja vertaistukea tarjoavat ryhmät ovat arvokkaita, ja niihin kannattaa lähteä mukaan, vaikkei edes olisi isoja pulmia, Anne Suomalainen vinkkaa.

Valmennukset ovat suunnattu kaikille Raision, Ruskon, Naantalin, Maskun, Mynämäen tai Nousiaisten alueella asuville uusperheille.

Valmennusta ohjaavat työparina StepApp-valmentajat, erikoissosiaalityöntekijä ja uusperheneuvoja Katja Kurjenrauma ja ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, psykiatrinen sairaanhoitaja  Mirka Impilä.

Paikka ja aika:

  • Raision perheneuvola, Kirkkotie 10, 2 1 200 Raisio.
  • Keskiviikkoisin klo 17.30–19.00 (19.1.2022 alkaen).

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

https://www.stepapp.fi/tapahtumat-ja-valmennukset/stepapp-valmennus-uusperheille-raisiossa-19-1-16-2-2022/