Vanhemmuuden viikolla 24.–30.4. on tarjolla mielenkiintoisia luentoja lasten ja nuorten vanhemmille

Nuorisopalvelut järjestävät seutukunnallisena yhteistyönä tapahtumia perinteisellä Vanhemmuuden viikolla 24.–30.4.2023. 

Tarjolla on kuntakohtaisesti aihepiiriin liittyvää ohjelmaa – esimerkiksi Ruskolla nuokkarin vanhempainilta ja perheiden rastirata – sekä ammattilaisten verkkoluentoja ajankohtaisista ja tärkeistä aiheista. Tarkoitus on tarjota tietoa ja käytännön neuvoja vanhemmille ja nuorille.  

Kaikille avoimet luennot pidetään etäluentoina maanantai-, tiistai- ja keskiviikkoiltoina 24. – 26.4. klo 18 – 19.30 ja ne striimataan YouTube-kanavalta. Yleisöllä on mahdollisuus esittää puhujille kysymyksiä. Tallenteet ovat nähtävillä kaksi viikkoa. Linkit YouTube-luennoille löytyvät alta.  

  • Maanantaina 24.4. aiheena on Onnellinen vanhemmuus – Vanhempien voimavarojen teemailta, jossa vetäjänä on TM Tiia Trogen. Hän on työskennellyt yli 20 vuotta eri-ikäisten lasten parissa ja kehittänyt on kehittänyt mm. Ilo olla yhdessä – positiivisen kasvatuksen menetelmän.
  • Tiistaina 25.4. Lukion opinto-ohjaaja ja tietokirjailija Liisa Huhta luennoi aiheesta Miten tukea nuorten jaksamista ja hyvinvointia? Hän on juuri julkaissut tietokirjan ”Uupuneet nuoret pärjääjät” lukiolaisten uupumuksesta. Luennolla kerrotaan nuorten oireiluista, avataan syitä kuormittuneisuuden taustalla sekä pohditaan, millaisin keinoin vanhemmat voivat tukea nuoriaan. Kohderyhmänä luennolla ovat erityisesti toisen asteen opiskelijat ja heidän vanhempansa. 
  • Keskiviikon 26.4. luennon aiheena on Päihteet ja nuoret -ajankohtaista tietoa sekä tukea päihteistä keskusteluun. Luennoitsijana on ehkäisevän päihdetyön asiantuntija Anu Rautama EHYT ry:stä. Tilaisuus on suunnattu 13–18-vuotiaiden nuorten vanhemmille ja se tarjoaa ajankohtaista tietoa nuorten päihteidenkäytöstä sekä käytännönläheisiä keinoja siihen, miten nuoren kanssa voi keskustella päihteistä. 

 

Vanhemmuuden viikkoa toteuttavat yhteistyössä Turun seutukunnan nuorisopalvelut. Mukana ovat Ruskon lisäksi Paimio, Kaarina, Raisio, Nousiainen, Lieto, Masku, Mynämäki ja Naantali.