Roskienkeruutempauksia putkahtelee Ruskolla esiin kiitettävästi

Ruskon kunta on mukana Miljoona roskapussia -kampanjassa, jossa on tarkoitus yhdessä siistiä lähiympäristöä ja kerätä kevään ja alkukesän aikana yhteensä miljoona roskapussia. Yli 170 kunnan ja muun toimijan valtakunnallisessa kampanjassa kerätyt roskapussit voi ilmoittaa laskuriin, jonka mukaan Ruskolta on kerätty (16.5.2023) jo 225 pussia roskia.

Ruskon kunta on haastanut oman henkilökuntansa ja paikalliset yhdistykset ottamaan osaa kampanjaan. Sekä Ruskon että Vahdon kirjastojen toimipisteistä voi lainata roskapihtejä.

Erilaisia tempauksia onkin jo pistetty pystyyn ansiokkaasti ja pitkälti omin voimin. Laukolan koulun oppilaat ja henkilökunta tempaisivat heti vapun jälkeen tiistaina 2.5. ja saivat kerättyä yhteensä huimat yhteensä 75 roskapussia, joka oli silloisesta koko kunnan alueelta ilmoitetuista roskapussien määrästä huimat 67 %.

Karhukallion päiväkodin vanhempaintoimikunta ja vanhemmat siistivät päiväkodin piha-alueita ahkerasti torstaina 4.5. Kuvan perusteella roskapussisaalis oli merkittävä lisä Miljoona roskapussia -kampanjaan. Itse asiassa pussit vaikuttavat enemmänkin säkeiltä.

Yhdistykset ovat olleet mukana kampanjassa jo perinteiksi muodostunein tavoin. Jalkapalloseura FC Ruskon Pallo järjesti perinteisen viikonloppukeräyksen metalliromulle 22. ja 23.4. Hiidenvainion koulun pihalla. Seuran edustusjoukkueen avauskotiottelun jälkeisenä viikonloppuna järjestetyn tapahtuman tuotoilla kerättiin samalla varoja seuran jalkapallonappuloiden ja -juniorien hyväksi.

Lavamäen kyläyhdistys järjestää perinteisen metallin, akkujen sekä käytettyjen kodinkoneiden keräyspäivän 27.5.23 klo 10–14 välillä. Tilaisuuteen voi tuoda omat metalliromunsa kiertoon ja samalla tulee tukeneeksi kyläyhdistyksen toimintaa. Buffetissa on tarjolla pikkurahalla mm. kahvia, grillimakkaraa ja lettuja.

Kirkonkylän koulun 5D:n oppilaat keräävät rahaa leirikoulua varten ja vastaanottavat metalliromua viikonloppuna lauantaina 20.5. ja sunnuntaina 21.5. klo 10–16 Hiidenvainion koulun parkkipaikalla.

Myös yksityiset kuntalaiset ovat kunnostautuneet roskien keräämisessä!

Epävirallisella kuntalaissivustolla ”VAHTO/RUSKO epäviralliset infosivut takametsän kansalle :)” Maaret E. Laakso kertoi 17.4. keränneensä roskia Lähteenmäestä Vahdontien varrelta, tarkemmin pyörätien puolelta välillä Jokelantie–Viherkuja sekä Lähteenmäentien varrelta välillä Vahdontie–Lehmuskuja. Saman postauksen kommenteissa Jarkko Pirhonen ilmoitti keränneensä ao. kuvan mukaiset roskat S-Marketin vierestä. Aale Tuhkanen kertoi taas kolme viikkoa sitten, että ”Nyt on siivottu Sattontie, Ravastentie, Nummilammentie, Hossissuontie ja Haapavuorentie.”

Päivitykset keräsivät ansaitusti nopeassa ajassa yhteensä 142 tykkäystä ja joukon kannustavia kommentteja.

Ruskon kunta järjestää maanantaina 5.6. yhteisen kaikille avoimen roskienkeruutapahtuman Ruskon koulukeskuksen tuntumassa. Tilaisuudesta tiedotetaan tarkemmin lähiaikoina.

 

Suurkiitos kaikille kampanjaan osallistuneille aktiiveille!

 

Lue lisää kampanjasta.

Lisätietoja: Riitta Vihersalo-Mäkinen, riitta.vihersalo-makinen@rusko.fi