Seniorit treenaamassa.

Tietoa ikäihmisten tapahtumista koottu yhteen paikkaan ja esitteeksi

Ikäihmisille järjestettyä säännöllistä toimintaa ja tapahtumia on koottu kunnan nettisivujen tapahtumakalenteriin. Vanhus- ja vammaisneuvosto on lisäksi kerännyt toimintaa ja tapahtumia vielä tarkemmin omaan tulostettavaan esitteeseen. Ruskolla tapahtuu 2021 S-esitteen voi tulostaa tai sen voi hakea kirjastosta, kunnanvirastosta tai ikäihmisten palvelupisteistä.

Säännöllistä toimintaa ikäihmisille on Ruskon ja Vahdon kunnanosissa yllättävän paljon. Esimerkiksi kunnan maksuttomia jumppia järjestetään joka viikko kuudessa eri ryhmässä. Tapahtumia järjestävät kunnan ohella yhdistykset ja seurakunta. Kuluvan vuoden aikana kaikille avoimia tapahtumia on alettu koota kaikkien toimijoiden käytettävissä olevaan yhteiseen tapahtumakalenteriin.

–Tavoitteena on, että kaikki avoimet tapahtumat kunnan alueella saataisiin ajantasaisena yhteen paikkaan, josta ne voisi halutessaan tarkistaa tai vaikka tulostaa. Aika hyvin tapahtumakalenteri onkin jo täyttynyt, mutta petrattavaakin vielä on, sekä eri toimijoiden tapahtumien ilmoittamisessa että kunnalla tapahtumien esille nostamisessa, kertoo hyvinvointijohtaja Mikko Hulkkonen.

Tapahtumien ilmoittaminen kunnan tapahtumakalenteriin on helppoa, ja se onnistuu täältä.

–Pidämme tärkeänä, että palvelujen ohella kaikki vapaa-ajankin toiminta, joka tukee ikäihmisten hyvinvointia, olisi mahdollisimman hyvin kuntalaisten tiedossa ja tarjolla. Siksi olemme viime vuosina koonneet myös tätä paperista esitettä niiden ikäihmisten käyttöön, jotka eivät tietoa vaikkapa netistä osaa etsiä. Ensi kevääksi esitettä päivitetään jo, sanoo esitteen keruun alulle laittanut vanhus- ja vammaisneuvoston puheenjohtaja Katri Alajärvi.