Skeittipuisto.

Paasniitun perhepuistoon valmistunut skeitti- ja skuuttiparkki

Paasniitun perhepuiston kehittäminen edistyy suunnitelman mukaisesti. Alueelle on valmistunut skeitti- ja skuuttiparkki ja pystytetty pienpeleihin soveltuva panna-areena.

Ruskolla kunnan leikkipuistoja monipuolistetaan hyvinvointitoimialan kehittämissuunnitelman mukaisesti muuntamalla niitä koko perheen puistoiksi. Paasniitun perhepuiston kehittäminen on aloitettu jo viime syksynä leikkipuiston perusparannuksella. Sen puitteissa alueen leikkivälineet tarkistettiin ja kunnostettiin. Alueelle hankittiin mm. maatrampoliini, vaijerikeinu ja kiipeilypyramidi. Leikkialueelle on lisäksi sijoitettu myös omatoiminen Street Work Out -kuntoilukeskus sekä tasapainorata.

Valmistuneen asvaltoidun skeitti- ja skuuttiparkin rakenteet on tehty betonista, mutta ne ovat siirrettävissä tarvittaessa muualle. Alueen suunnittelussa on konsultoitu tulevia käyttäjiä nuorisotoimen kautta sekä alan ammattilaisia.

Asvalttialueen reunoilla on koripallokorit sekä maahan piirretään sulkapallokentän rajat, joita voidaan hyödyntää sekä sulkapalloon että pickleballin pelaamiseen. Alueen ympärille rakennetaan myöhemmin matala suoja-aita estämään moottoriajoneuvojen pääsy parkkiin. Aiemmin puiston sisääntuloväylille on asennettu suojaportteja.

Perhepuiston jatkokehittämiselle on haettu ulkopuolista kehittämisrahoitusta Liikuntapaikkarakentamisen perustamishankkeiden määrärahasta. Lounais-Suomen aluehallintovirasto myönsi jatkokehittämiseen valtionavustusta 27 000 euroa.

 

Lisätietoja:

  • hyvinvointijohtaja Mikko Hulkkonen, mikko.hulkkonen(at)rusko.fi, 044 4333 523
  • liikuntapalveluvastaava Erkki Korpela, erkki.korpela(at)rusko.fi, 044 4333

Paasniitun perhepuisto kartalla.