Ruskon hyvinvointipalvelujen kesäaika 2024

Ruskon hyvinvointipalvelut pyörivät myös kesäaikaan!

 

Kirjasto- ja kulttuuri

Kesällä Ruskolla ovat käytettävissä kirjastopalvelut, jotka ovat auki koko kesän molemmissa kunnanosissa, Ruskotalon asiointipisteessä ja Vahdon lähikirjastossa. Ainoastaan Föli-asioinnissa on jouduttu kesälomien vuoksi hieman tiivistämään palveluaikoja.

Lainauskaappi K-Marketissa on myös helposti käytettävissä ja E-kirjasto tarjoaa e-kirjoja, äänikirjoja ja digilehtiä. Kirjaston kotipalvelu on tarkoitettu niille ruskolaisille, jotka eivät korkean iän, sairauden, tai toimintakyvyn heikentymisen vuoksi pysty itse asioimaan kirjastossa.

Kirjasto järjestää satu-piknikkejä sekä Vahdolla to 27.6 klo 14 että Ruskolla pe 28.6 klo 14.

Kesällä kannustetaan tarttumaan painettuun tai sähköiseen kirjaan tai vaikka osallistumalla kirjaston lukukampanjaan (lue lisää kirjaston Facebookista).

Kulttuuripalveluissa toiminta on mahdollistavaa, ja yhdistysten ja esimerkiksi kesäteatterin, kesätorinmuseoiden ja Ruskopäivien toimintaa on tuettu kunnan toimesta.

 

Nuorisopalvelut

Nuorisopalveluissa työntekijöiden lomia on kesäkuun kesäkerhojen jälkeen kohdennettu heinäkuulle, mutta nuorisotyöntekijä on koko kesän puhelimen tai sähköpostin päässä tavoitettavissa erilaisia tilanteita varten myös kesäaikaan. Kerran viikossa nuorisotyöntekijä jalkautuu nuorten pariin uimarannoille, pääasiassa torstaisin.

Tarjolla on lapsille, nuorille ja perheille myös monenlaista apua alueen lastensuojelujärjestöjen kautta. Lue tarjonnasta tarkemmin.

Ruskon Nanny-palvelu on lomalla heinäkuun ajan koulujen alkamiseen saakka.

Loppukesästä järjestetään 4H:n liikunnallinen kesäleiri 7-12-vuotiaille.

 

Liikuntapalvelut

Liikuntapalveluissa käytettävissä kunnan monipuoliset olosuhteet ovat käytettävissä myös kesäaikaan: kuntosalit, liikuntakentät ja -salit, frisbeegolfradat, leikkipuistot ja uimarannat. Kunnan liikuntapaikoista on koottu kattava listaus kotisivuille.

Liikunnan saralla järjestetään myös monenlaista ohjelmaa, mm. uimakoulut, matalan kynnyksen höntsäliikuntaa ja kesäjumppia puistoissa.

Katso liikuntapalvelujen kesäesite.

Myös liikuntaneuvonta, jota toteutetaan yhdessä terveyskeskuksen kanssa, pyörii kesälläkin. Muistathan myös, että kirjastosta on lainattavissa monenlaisia liikuntavälineitä esimerkiksi frisbeegolfsettejä, sup-lautoja ja kanootteja.

Kunnan tukemat liikuntaseurat järjestävät kesäaikaan myös monipuolista toimintaa ja ohjelmaa, kuten vaikkapa pesäpallo- tai jalkapallo-otteluja, joihin voi tutustua seurojen kotisivujen kautta. Kaikkien yhdistysten yhteystiedot löytyvät täältä.

Kunnan alueella kaikille avoimet tapahtumat voit tarkistaa ja ilmoittaa Tapahtumakalenterissa.