Turku Business Region logo.

Tietoa yksinyrittäjän toimintatuesta

Yksinyrittäjän toimintatuen haku aukesi torstaina 16.4.2020 klo 9:00. Hakuohjeet ja linkki hakulomakkeeseen löytyvät seutumme kehitysyhtiön Turku Science Park Oy:n ylläpitämän Turku Business Region –verkkosivuston Korona-infosta osoitteessa https://turkubusinessregion.com/korona-info/rahoitus/yksinyrittajan-toimintatuki/.

 

Yksinyrittäjän tuen myöntämisen kriteerit lyhyesti

Tukea voi hakea Suomessa toimiva päätoiminen yksinyrittäjä – yksinyrittäjällä tarkoitetaan tässä yrittäjää/ammatinharjoittajaa/freelanceria, jolla ei ole palveluksessaan palkattua työvoimaa.

Yksinyrittäjän on osoitettava merkittävästi heikentynyt taloudellinen tilanne ja liikevaihdon alenema koronaviruksen takia.

Tukea ei voi myöntää, jos yritys on ollut taloudellisissa vaikeuksissa ennen koronakriisiä ja/tai jos yrityksellä on verovelkoja.

Avustusta voidaan maksaa 1.3.2020–31.8.2020 välillä aiheutuneisiin kustannuksiin. Tuki on määräaikainen ja sitä voi hakea 30.9.2020 saakka.

 

Työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteet asiasta:
https://tem.fi/artikkeli/-/asset_publisher/yksinyrittajille-2000-euron-toimintatuki-koronavirustilanteessa-haku-avautuu-mahdollisimman-pian (julkaistu 31.3.2020)

https://tem.fi/artikkeli/-/asset_publisher/yksinyrittajien-koronatuen-valmistelu-etenee-kunnille-rahoitusta-ja-tarkemmat-ohjeet-haun-jarjestamisesta (julkaistu 8.4.2020)