Turun seudun joukkoliikenne Fölin toiminnoissa häiriöitä

Lakko pysäyttää merkittävän osan Fölin liikenteestä 2.2.2024

Lisäinfoa mm. ajettavista vuoroista (linkki Fölin sivuille).

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT osallistuu laajoihin poliittisiin lakkoihin ja se vaikuttaa Fölin liikenteeseen perjantaina 2.2.2024. Ajantasainen tieto lakon vaikutuksista Fölin liikenteeseen päivitetään sivulle foli.fi/lakko (foli.fi/sv/strejk, foli.fi/en/strike). Tietoa ajettavista vuoroista päivitetään sitä mukaa, kun liikennöitävät vuorot selviävät ja myös koko lakkopäivän ajan klo 04 alkaen.

Vaikka lakko vaikuttaa suureen osaan Fölin linjoista, myös Ruskon linjat, ajettavia vuoroja silti todennäköisesti on miltei kaikilla linjoilla.  Mahdollisesti ajettavat vuorot selviävät vasta, kun tiedetään lakkoon osallistuvien kuljettajien määrä.  Esimerkiksi edellisenä lakkopäivänä (14.12.2023) Fölissä pystyttiin ajamaan lähes puolet liikenteestä eli noin 1800 lähtöä. Koululaislinjat kyettiin viime lakon aikana ajamaan lähes normaalisti ja niiden kulku pyritään varmistamaan myös tulevan lakon aikana.

Matkustamiseen kannattaa varata tavallista enemmän aikaa, sillä liikenteessä olevat bussit voivat olla normaalia täydempiä. Reittiopas ei ole ajan tasalla.

Kaikki Fölin liikenne palautuu normaaliksi lauantaiaamuun 3.2.2024 mennessä.

Bussit kartalla-palvelu mahdollistaa bussien liikkeiden seuraamisen kartalla. Jokaisessa Fölin liikennettä ajavassa bussissa on GPS-paikannin, joka lähettää reaaliaikaista tietoa sijainnistaan. Sijaintitietojen avulla bussit näkyvät mm. bussit kartalla -palvelussa ja saatujen sijaintitietojen avulla voidaan myös arvioida, milloin bussi tulee olemaan seuraavilla pysäkeillä. Palveluun pääsee tästä linkistä: live.foli.fi

Lue ajantasaiset tiedot Fölin sivuilta