Koronarokotukset

Päivitys 30.4.2021

Vaalivirkailijoiden rokottaminen

19.4.2021 voimaan tuleen valtioneuvoston asetuksen lisäyksen mukaan vuoden 2021 kuntavaaleissa toimivat vaalitoimikunnat ja kotiäänestyksestä huolehtivat vaalitoimitsijat rinnastetaan rokotusjärjestyksen kohtaan 1.

Tähän ryhmään kuuluvat vaalilain (714/1998) 15 pykälän 1 momentin 2 kohdassa tarkoitettujen vaalitoimikuntien puheenjohtajat, varapuheenjohtajat, jäsenet ja varajäsenet sekä 17 pykälässä tarkoitetut kotiäänestyksestä huolehtivat vaalitoimitsijat.

Vaalilautakunnat eivät kuulu tähän ryhmään.

 


Päivitys 29.4.

Raision koronarokotuksiin avataan ilta-aikoja ja AstraZenecan käyttö muuttuu

Raisiossa rokotetaan nyt 50-vuotiaita ja sitä vanhempia, ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvia 16-69-vuotiaita sekä toiseen riskiryhmään kuuluvia 16-69-vuotiaita raisiolaisia ja ruskolaisia. Ikäihmisten asumispalvelujen sekä ympärivuorokautisen hoidon henkilöstön ja asukkaiden rokotukset on saatu päätökseen myös tehosterokotusten osalta. Raision kaupunki vastaa Raision ja Ruskon yhteistoiminta-alueen rokotuksista.

65 vuotta täyttäneet voivat valita myös muun kuin AstraZenecan rokotteen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) uuden linjauksen mukaan 65–69-vuotiaille voidaan toukokuun alusta lähtien antaa AstraZenecan sijaan mRNA-rokote, jos rokotettava niin haluaa. Raisiossa mRNA-rokotteita ovat BionTech-Pfizerin ja Modernan rokotteet.

Alle 65-vuotiaiden AstraZeneca-valmisteet vaihdetaan automaattisesti

Koska AstraZenecaa annetaan THL:n ohjeistuksen mukaan vain 65 vuotta täyttäneille, alle 65-vuotiaille annetaan myös toisena annoksena aina mRNA-rokotetta. Jos alle 65-vuotias on saanut ensimmäisellä kerralla AstraZenecan rokotteen, valmisteen vaihto huomioidaan tehosterokotteen osalta automaattisesti, eikä sen vuoksi tarvitse olla yhteydessä terveysasemalle.

Torstaina avataan myös ilta-aikoja

Torstaina 29.4. klo 8 aukeavia koronarokotusaikoja voivat varata 50-vuotiaat ja sitä vanhemmat, ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvat 16-69-vuotiaat sekä toiseen riskiryhmään kuuluvat 16-69-vuotiaat raisiolaiset ja ruskolaiset. Kaikki rokotukset annetaan Raision terveysasemalla.

Torstaina avataan ensimmäistä kertaa myös pieni määrä ilta-aikoja. Ajat on tarkoitettu ensisijaisesti niille, jotka työskentelevät tai opiskelevat toisessa kaupungissa sekä niille, joiden ei ole työn luonteen vuoksi mahdollista käydä rokotuksessa päivän aikana.

Ajanvaraukset tulee tehdä ensisijaisesti sähköisen ajanvarauksen kautta osoitteessa raisio.terveytesi.fi. Poikkeuksena ovat riskiryhmään kuuluvat 16-17 vuotiaat, jotka varaavat ajan puhelimitse omalta terveysasemaltaan. Mikäli ajanvaraus tehdään puhelimitse, terveysaseman ajanvarauksen äänivalikosta pitää valita kohta “koronarokotukset”. Näin muu ajanvaraus ei ruuhkaudu rokotusasiakkaiden vuoksi. Kaikilta rokotettavilta tarkastetaan rokotusperuste. Ajanvarauksen yhteydessä annetaan tehosterokotusaika tasan 12 viikon päähän ensimmäisestä rokotuksesta, joten on erittäin tärkeää tarkistaa, että myös sen ajankohta on itselle sopiva.

Tieto avattujen aikojen täyttymisestä päivitetään viimeistään seuraavana arkipäivänä Raision koronasivuille raisio.fi/korona. Seuraavat uudet ajat avataan taas viikon päästä torstaina klo 8.

 


Päivitys 26.3.

Sähköinen ajanvaraus

Uudet ajat aukeavat torstaisin Raision ja Ruskon ajavarausporttaalista (klikkaa edellä olevaa linkkiä) klo 8 -> pankkitunnuksilla valitse ryhmäsi, puhelimitse 02-4343150, 5. valinta: koronarokotus ajanvaraukset, valitse oikein!

Jäljellä olevia/peruutusaikoja voi varata myös muina päivinä.

Ohje rokotukseen saapumisesta

Tulethan rokotukselle aina vain terveenä. Rokote annetaan olkapäähän. Huomioithan pukeutumisessasi, että rokotustilanteessa olkapää saadaan vaivatta paljaaksi.

Puhelinneuvonta

Raision – Ruskon terveysaseman koronarokoteneuvonta vastaa arkisin klo 12-13 numerossa 040 559 5434. Puhelimeen vastaa terveydenhoitaja tai sairaanhoitaja. Neuvontanumeroa ei voi käyttää ajanvaraukseen. Puheluruuhkan välttämiseksi toivotaan, että ne, jotka voivat käyttää internetiä, tutustuisivat rokotetietoon ensisijaisesti THL:n sivujen kautta.

Linkki Raision Koronatiedotteisiin : https://www.raisio.fi/fi/korona

Rokotusjärjestys

 1. COVID-19 -tautiin sairastuneiden tai perustellusti sairastuneeksi epäiltyjen henkilöiden tutkimiseen, välittömään hoitoon tai huolenpitoon liittyvä tai muuta kiireellistä hoitoa antava sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö sekä sosiaalihuollon iäkkäille henkilöille tarkoitetun asumispalvelun ja laitoshoidon henkilöstö ja asukkaat
 2. 70 vuotta täyttäneet ja vanhemmat henkilöt; ikäryhmittäin yli 80-vuotiaat, 79–75-vuotiaat, 74–70-vuotiaat
 3. Henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus
 4. Henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus
 5. Muut kuin kohdissa 1-3 tarkoitetut henkilöt.

Riskiryhmäläiset

Seuraavasta linkistä THL sivuilta löytyy lisätietoja riskiryhmien koronarokotusten järjestys (23.3.2021 päivitetty)

Ryhmä 1:

16-69-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila 

 • Elinsiirto tai kantasolusiirto
 • Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
 • Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
 • Vaikea krooninen munuaissairaus
 • Vaikea krooninen keuhkosairaus
 • Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
 • Downin oireyhtymä

Ryhmä 2:

16-69-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila

 • Jatkuvaa lääkitystä vaativa astma
 • Vaikea sydänsairaus, muun muassa sydämen vajaatoiminta (ei kuitenkaan pelkkä verenpainetauti)
 • Hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila
 • Immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen
 • Vaikea krooninen maksasairaus
 • Tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta
 • Uniapnea
 • Psykoosisairaus
 • Sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40)