Koronarokotukset

Päivitys 16.6.2021

Koronarokotusajat vähenevät hetkellisesti juhannuksen jälkeen – aika kannattaa varata pian

Rokotuksia annetaan juhannusviikolla maanantaista torstaihin Raision terveysasemalla. Juhannuksen jälkeen ajat vähenevät ensimmäisten rokotusten osalta, kun rokotuksissa keskitytään hetkellisesti tehosterokotuksiin.

Raision kaupungin koronatiedotteet.

 


Päivitys 15.6.2021

16–17-vuotiaat voivat varata koronarokotusajan myös sähköisesti vahvalla tunnistautumisella.

Lue lisää asiasta Raision sivuilta.


Raisio laajentaa koronarokotukset 16 vuotta täyttäneisiin

Raision koronarokotukset laajenevat ja tänään avattuja koronarokotusaikoja voivat nyt varata kaikki 16 vuotta täyttäneet ruskolaiset. Rokotukset annetaan Raision terveysasemalla. Päivä- sekä ilta-aikojen lisäksi rokotusaikoja on myös sunnuntaille 20.6.

Yli 18-vuotiaiden ajanvaraukset tulee tehdä ensisijaisesti sähköisen ajanvarauksen kautta osoitteessa raisio.terveytesi.fi. 16-17-vuotiaat voivat varata ajan vain puhelimitse omalta terveysasemaltaan. Mikäli ajanvaraus tehdään puhelimitse, terveysaseman ajanvarauksen äänivalikosta pitää valita kohta “koronarokotukset”.

Tehosterokotusaika on tasan 12 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta, ja aika annetaan ensimmäisellä rokotuskerralla. Aikaa varatessa on erittäin tärkeää tarkistaa, että myös tehosterokotuksen ajankohta on itselle sopiva.

Tieto avattujen aikojen täyttymisestä päivitetään viimeistään seuraavana arkipäivänä Raision koronasivuille.

Raision kaupunki vastaa Raision ja Ruskon yhteistoiminta-alueen rokotuksista.


Päivitys 9.6.2021

Torstaina 10.6.2021 aukeaa rokotusaikoja myös ensi viikon sunnuntaille

Huomenna torstaina 10.6. klo 8 aukeavia koronarokotusaikoja voivat varata yli 25-vuotiaat sekä yli 16-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat  ruskolaiset. Arkipäivien lisäksi aikoja avataan reilusti sunnuntaille 20.6. Aiempien viikkojen tapaan tarjolla on myös pieni määrä ilta-aikoja. Tiistain ja torstain ilta-ajat on tarkoitettu ensisijaisesti niille, jotka työskentelevät tai opiskelevat toisessa kaupungissa sekä niille, joiden ei ole työn luonteen vuoksi mahdollista käydä rokotuksessa päivän aikana. Rokotukset annetaan Raision terveysasemalla.

Ajanvaraukset tulee tehdä ensisijaisesti sähköisen ajanvarauksen kautta.

Poikkeuksena ovat riskiryhmiin kuuluvat 16–17-vuotiaat, jotka varaavat ajan puhelimitse omalta terveysasemaltaan. Mikäli ajanvaraus tehdään puhelimitse, terveysaseman ajanvarauksen äänivalikosta pitää valita kohta “koronarokotukset”.

Kaikilta rokotettavilta tarkastetaan rokotusperuste. Tehosterokotusaika on tasan 12 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta, ja aika annetaan ensimmäisellä rokotuskerralla. Aikaa varatessa on erittäin tärkeää tarkistaa, että myös tehosterokotuksen ajankohta on itselle sopiva.

Tieto avattujen aikojen täyttymisestä päivitetään viimeistään täyttymistä seuraavana arkipäivänä Raision koronasivuille raisio.fi/korona. Seuraavat uudet ajat avataan taas viikon päästä torstaina klo 8.

Tietoa koronarokotuksista Raision koronarokotussivulla

Seuraa Raision koronatiedottelua.


Päivitys 4.6.2021

25 vuotta täyttäneet voivat varata koronarokotusajan Raisiossa

Raisiossa koronarokotusaikoja voivat nyt varata 25-vuotiaat ja sitä vanhemmat raisiolaiset ja ruskolaiset. Myös ensimmäiseen ja toiseen riskiryhmään kuuluvat yli 16-vuotiaat voivat edelleen varata ajan. Rokotuksia annetaan Raision ja Ruskon terveysasemalla, mutta ensi viikon vapaita aikoja on enää Raisiossa. Raision kaupunki vastaa Raision ja Ruskon yhteistoiminta-alueen rokotuksista.

Ajanvaraukset tulee tehdä ensisijaisesti sähköisen ajanvarauksen kautta osoitteessa raisio.terveytesi.fi Poikkeuksena ovat riskiryhmiin kuuluvat 16–17-vuotiaat, jotka varaavat ajan puhelimitse omalta terveysasemaltaan. Mikäli ajanvaraus tehdään puhelimitse, terveysaseman ajanvarauksen äänivalikosta pitää valita kohta “koronarokotukset”.

Tehosterokotusaika on tasan 12 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta, ja aika annetaan ensimmäisellä rokotuskerralla. Aikaa varatessa on erittäin tärkeää tarkistaa, että myös tehosterokotuksen ajankohta on itselle sopiva.

Tieto avattujen aikojen täyttymisestä päivitetään viimeistään seuraavana arkipäivänä Raision koronasivuille.

 


Päivitys 31.5.2021

Riskiryhmäläiset ja yli 30-vuotiaat voivat varata koronarokotusajan 

Aikoja avataan torstaina 3.6. klo 8.

Raision koronarokotukset ovat laajentuneet uusiin ikäryhmiin. Aikoja voivat nyt varata tästä linkistä 30-vuotiaat ja sitä vanhemmat raisiolaiset ja ruskolaiset. Myös ensimmäiseen ja toiseen riskiryhmään kuuluvat yli 16-vuotiaat voivat edelleen varata ajan.

Riskiryhmille ja yli 30-vuotiaille on avattu lisää koronarokotusaikoja

Rokotukset annetaan Raision terveysasemalla.


Päivitys 24.5.2021

Aikoja koronarokotuksiin voivat varata 40-vuotiaat ja sitä vanhemmat sekä yli 16-vuotiaat ensimmäiseen ja toiseen riskiryhmään kuuluvat raisiolaiset ja ruskolaiset.

Rokotuksia annetaan myös Ruskolla.

Rokotuksia annetaan Raision terveysasemalla, mutta nyt rokotusaikoja avataan pieni määrä myös Ruskon terveysasemalle. Toivottavaa on, että ensisijaisesti raisiolaiset varaisivat ajan Raisiosta ja ruskolaiset Ruskolta.

Yli 80-vuotiaiden tehosterokotukset ovat myös meneillään ja ne annetaan Ruskon seurakuntatalolla, kuten 1. rokotuksetkin, sovittujen aikojen mukaan.

Ajanvarausohjeet, ks. alempana.


Päivitys 29.4.

Raision koronarokotuksiin avataan ilta-aikoja ja AstraZenecan käyttö muuttuu

Raisiossa rokotetaan nyt 50-vuotiaita ja sitä vanhempia, ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvia 16-69-vuotiaita sekä toiseen riskiryhmään kuuluvia 16-69-vuotiaita raisiolaisia ja ruskolaisia. Ikäihmisten asumispalvelujen sekä ympärivuorokautisen hoidon henkilöstön ja asukkaiden rokotukset on saatu päätökseen myös tehosterokotusten osalta. Raision kaupunki vastaa Raision ja Ruskon yhteistoiminta-alueen rokotuksista.

65 vuotta täyttäneet voivat valita myös muun kuin AstraZenecan rokotteen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) uuden linjauksen mukaan 65–69-vuotiaille voidaan toukokuun alusta lähtien antaa AstraZenecan sijaan mRNA-rokote, jos rokotettava niin haluaa. Raisiossa mRNA-rokotteita ovat BionTech-Pfizerin ja Modernan rokotteet.

Alle 65-vuotiaiden AstraZeneca-valmisteet vaihdetaan automaattisesti

Koska AstraZenecaa annetaan THL:n ohjeistuksen mukaan vain 65 vuotta täyttäneille, alle 65-vuotiaille annetaan myös toisena annoksena aina mRNA-rokotetta. Jos alle 65-vuotias on saanut ensimmäisellä kerralla AstraZenecan rokotteen, valmisteen vaihto huomioidaan tehosterokotteen osalta automaattisesti, eikä sen vuoksi tarvitse olla yhteydessä terveysasemalle.

Torstaina avataan myös ilta-aikoja

Torstaina 29.4. klo 8 aukeavia koronarokotusaikoja voivat varata 50-vuotiaat ja sitä vanhemmat, ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvat 16-69-vuotiaat sekä toiseen riskiryhmään kuuluvat 16-69-vuotiaat raisiolaiset ja ruskolaiset. Kaikki rokotukset annetaan Raision terveysasemalla.

Torstaina avataan ensimmäistä kertaa myös pieni määrä ilta-aikoja. Ajat on tarkoitettu ensisijaisesti niille, jotka työskentelevät tai opiskelevat toisessa kaupungissa sekä niille, joiden ei ole työn luonteen vuoksi mahdollista käydä rokotuksessa päivän aikana.

Ajanvaraukset tulee tehdä ensisijaisesti sähköisen ajanvarauksen kautta osoitteessa raisio.terveytesi.fi. Poikkeuksena ovat riskiryhmään kuuluvat 16-17 vuotiaat, jotka varaavat ajan puhelimitse omalta terveysasemaltaan. Mikäli ajanvaraus tehdään puhelimitse, terveysaseman ajanvarauksen äänivalikosta pitää valita kohta “koronarokotukset”. Näin muu ajanvaraus ei ruuhkaudu rokotusasiakkaiden vuoksi. Kaikilta rokotettavilta tarkastetaan rokotusperuste. Ajanvarauksen yhteydessä annetaan tehosterokotusaika tasan 12 viikon päähän ensimmäisestä rokotuksesta, joten on erittäin tärkeää tarkistaa, että myös sen ajankohta on itselle sopiva.

Tieto avattujen aikojen täyttymisestä päivitetään viimeistään seuraavana arkipäivänä Raision koronasivuille raisio.fi/korona. Seuraavat uudet ajat avataan taas viikon päästä torstaina klo 8.

 


Päivitys 26.3.

Sähköinen ajanvaraus

Uudet ajat aukeavat torstaisin Raision ja Ruskon ajavarausporttaalista (klikkaa edellä olevaa linkkiä) klo 8 -> pankkitunnuksilla valitse ryhmäsi, puhelimitse 02-4343150, 5. valinta: koronarokotus ajanvaraukset, valitse oikein!

Jäljellä olevia/peruutusaikoja voi varata myös muina päivinä.

Ohje rokotukseen saapumisesta

Tulethan rokotukselle aina vain terveenä. Rokote annetaan olkapäähän. Huomioithan pukeutumisessasi, että rokotustilanteessa olkapää saadaan vaivatta paljaaksi.

Puhelinneuvonta

Raision – Ruskon terveysaseman koronarokoteneuvonta vastaa arkisin klo 12-13 numerossa 040 559 5434. Puhelimeen vastaa terveydenhoitaja tai sairaanhoitaja. Neuvontanumeroa ei voi käyttää ajanvaraukseen. Puheluruuhkan välttämiseksi toivotaan, että ne, jotka voivat käyttää internetiä, tutustuisivat rokotetietoon ensisijaisesti THL:n sivujen kautta.

Linkki Raision Koronatiedotteisiin : https://www.raisio.fi/fi/korona

Rokotusjärjestys

 1. COVID-19 -tautiin sairastuneiden tai perustellusti sairastuneeksi epäiltyjen henkilöiden tutkimiseen, välittömään hoitoon tai huolenpitoon liittyvä tai muuta kiireellistä hoitoa antava sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö sekä sosiaalihuollon iäkkäille henkilöille tarkoitetun asumispalvelun ja laitoshoidon henkilöstö ja asukkaat, vaalitoimikunnat ja kotiäänestyksestä huolehtivat vaalitoimitsijat
 2. 70 vuotta täyttäneet ja vanhemmat henkilöt; ikäryhmittäin yli 80-vuotiaat, 79–75-vuotiaat, 74–70-vuotiaat
 3. Henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus
 4. Henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus
 5. Muut kuin kohdissa 1-3 tarkoitetut henkilöt.

Riskiryhmäläiset

Seuraavasta linkistä THL sivuilta löytyy lisätietoja riskiryhmien koronarokotusten järjestys (23.3.2021 päivitetty)

Ryhmä 1:

16-69-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila 

 • Elinsiirto tai kantasolusiirto
 • Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
 • Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
 • Vaikea krooninen munuaissairaus
 • Vaikea krooninen keuhkosairaus
 • Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
 • Downin oireyhtymä

Ryhmä 2:

16-69-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila

 • Jatkuvaa lääkitystä vaativa astma
 • Vaikea sydänsairaus, muun muassa sydämen vajaatoiminta (ei kuitenkaan pelkkä verenpainetauti)
 • Hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila
 • Immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen
 • Vaikea krooninen maksasairaus
 • Tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta
 • Uniapnea
 • Psykoosisairaus
 • Sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40)