Koronarokotteen antaminen.

Nuorten koronatartunnat lisääntyneet – rokotukset jatkuvat edelleen

Koronatilanne on Varsinais-Suomessa huolestuttava, ja alue jatkaa kiihtymisvaiheessa. Virus leviää erityisesti nuorten keskuudessa, koska he ovat edelleen rokottamattomia. Rokotusten eteneminen lupaa helpotusta syksyyn.

Koronatilanne Varsinais-Suomessa on edelleen huolestuttava. Sairaalahoidon tarve Varsinais-Suomessa on edelleen säilynyt vähäisenä, vaikka virusta kiertää väestössä yhä enemmän.

Tämä selittyy osin sillä, että suuri osa tällä hetkellä koronaan sairastuneista on nuoria. Vaikka viruksen leviämisvauhti on nopeutunut, moni sairastaa taudin lievänä. Koronavirus johtaa nuorilla hyvin harvoin sairaalahoitoon, Tyksin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala selittää.

Syy siihen, että virus leviää erityisesti nuorten keskuudessa, on että suuri osa 20–29-vuotiaista ei ole Varsinais-Suomessa vielä saanut ensimmäistäkään rokoteannosta.

Rokotusten eteneminen antaa meille toivoa. Jos ehdimme rokottaa suurimman osa väestöstä, saamme epidemian syksyyn mennessä kuriin ja vältämme sairaaloiden kuormittumisen. Tällöin emme tarvitsisi syksyllä enää yhtä rankkoja rajoituksia. Rokottaminen mahdollistaa jatkossa myös matkustamisen, Rintala sanoo.

Myös Raisiossa kaivataan nuoria rokotukselle

Koronarokotukset jatkuvat Raisiossa aiempaan tapaan. Uusia rokotusaikoja avataan taas torstaina 15.7. klo 8.

Ensimmäisen rokotuksen on saanut 65,5 % raisiolaisista ja 63,7 % ruskolaisista. Mitä nuorempaa ikäluokkaa tarkastellaan, sitä matalampi rokotuskattavuus on.

Toivomme, että erityisesti alle 30-vuotiaat varaisivat itselleen ajan koronarokotukselle. Tartuntoja esiintyy tällä hetkellä erityisesti nuorilla, ja maailmalla nopeasti leviävä deltavariantti on todella herkästi tarttuva. Kaikkien koronavirusrokotteiden suojateho on hyvä vakavaa koronavirustautia vastaan. Rokotuksella autetaan suojaamaan myös muita koronavirustaudilta, Raision avoterveydenhuollon apulaisosastonhoitaja Mari Eura-Markula muistuttaa.

Lue lisää Raision koronarokotuksista ja ajan varaamisesta kaupungin koronarokotussivulta.

Tutustu Varsinais-Suomessa voimassa oleviin suosituksiin ja rajoituksiin sairaanhoitopiirin verkkosivuilla.