Koronaviruksia.

Takaisin leviämisvaiheeseen siirtyneessä Varsinais-Suomessa rajoitetaan lähikontakteja

Koronavirustartunnat ovat uudelleen jyrkässä nousussa Varsinais-Suomessa ja maakunta on siirtynyt takaisin epidemian leviämisvaiheeseen. Alueen koronakoordinaatioryhmän arvioon perustuen Lounais-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen tartuntatautilain (TTL) pykälien 58 § ja 58 d mukaisista kokoontumisrajoituksista yleisötilaisuuksille ja yleisille kokouksille. Päätös on voimassa Varsinais-Suomen kuntien alueella 4.-31.8.2021 välisenä aikana.

Koronavirus, ja etenkin sen muunnokset, leviävät erittäin herkästi ihmisjoukoissa. Nousseiden tartuntamäärien vuoksi lähikontaktia yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa joudutaan rajoittamaan koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Sisätiloissa yli kymmenen (10) henkilön ja rajatuissa ulkotiloissa yli viidenkymmenen (50) henkilön yleisötilaisuudet on järjestettävä niin, että osallistujien on mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa.

Aluehallintovirasto muistuttaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin antamasta suosituksesta, jonka mukaan myös yksityistilaisuuksissa on suositeltavaa noudattaa tehostettuja hygieniakäytäntöjä ja pitää turvaetäisyydet. Alueella on voimassa tiukin mahdollinen kasvomaskisuositus.

Lisätietoa: