Kevään korvilla Ruskolla herätellään yhteistä keskustelua

Kevään koettaessa Ruskolla herätellään yhteistä keskustelua muutamissa mielenkiintoisissa kuntalaiskeskustelutilaisuuksissa. Kiinnostaako kulttuuri, haluaisitko lähteä yhdessä kävelylle keväiseen luontoon vai puhututtaako liikenteeseen liittyvät asiat? Nyt tarjolla olisi kaikille avoimia tilaisuuksia pohtia näitä teemoja yhdessä!

Keskustelutilaisuuksilla on tarkoitus saattaa aiheista kiinnostuneita yhteen ja viritellä yhteistä pohdintaa vaikkapa asioiden kehittämiseksi tai vain ajatusten vaihtamiseksi. Keskustelut liittyvät Kirjastolaissa yleiselle kirjastolle säädettyyn tehtävään edistää yhteiskunnallista ja kulttuurillista vuorovaikutusta ja demokratiaa.
Mukaan ovat keiden tahansa kuntalaisten lisäksi tervetulleita myös kunnan luottamushenkilöt, valmistelijat ja päättäjät. Tilaisuudet ovat kuitenkin luonteeltaan avoimia kuntalaiskeskusteluja kuntalaisille eikä niissä tarkoituksena ole päästä yhteiseen johtopäätökseen tai tehdä päätöksiä.
Kuntalaisille maksuttomat tilaisuudet järjestää kirjaston demokratiahanke Sanasta ihmistä 2.
Lämpimästi tervetuloa!
Nyt se onnistuu Maunun koulun ruokalassa tiistaina 9.4. klo 17 alkaen järjestettävässä avoimessa kuntalaiskeskustelussa. Alustajana ja innostajana toimii Kulta ry:n pääsihteeri ja tunnettu kulttuuripersoona Rosa Meriläinen.😀
Mukaan pop up -kulttuurisalonkiin kutsutaan kuntalaiset, päättäjät, kulttuurin harrastajat ja tekijät, kulttuuria inhoavat ja muuten vaan hyvästä ja syvällisestä keskustelusta innostuvat.
Rosa Meriläinen, Kulta ry:n pääsihteeri
Torstaina 11.4. klo 14–16 järjestetään avoin kävelytapahtuma makkaroiden ja grillitikkujen kera Kervan laavulle kevättä tarkkaillen ja kotiseudusta rupatellen. Retkellä on laji- ja luontoasiantuntijana mukana 4H:sta luontoneuvoja Tuula Hannula.🌿🌞
Mukaan happihyppelylle haastetaan mukaan erityisesti senioreita ja kunnan johtavia viranhaltijoita ja päättäjiä. Matkan pituus 800 m per suunta. Lähtöpaikka: Pakaistentie 30. Tien viereen saa parkkeerattua auton.

Puhututtaako liikenneturvallisuus tai liikkumiseen liittyvät asiat – Ruskolla tai ylipäänsä?

Maanantaina 15.4. järjestetään kaikille avoin kuntalaiskeskustelu pyöräilystä, liikkumisesta ja laajemmin liikenneturvallisuudesta. 🚴‍♂️🛴🛵Alustajana tilaisuudessa on suosittu tubettaja Velogi.😀
Tapahtuman kellonaika 17.00–19.00. Maunun koulun ruokalassa.
Lisätietoja tapahtumista: kirjasto- ja kulttuuripalvelupäällikkö Jari Hjelm, jari.hjel@rusko.fi, 044 4333 671.
Maksuttomat tilaisuudet järjestää kirjaston demokratiahanke Sanasta ihmistä 2, jota rahoittaa Lounais-Suomen aluehallintovirasto.
Demokratiahankkeen aiemmista tilaisuuksista tietoa täällä: Kirjasto ja yhteiskunnallinen vuorovaikutus – Ruskon kunta