Haku nuorten vaikuttajakouluun 2024–2025

Varsinais-Suomen liitto avaa haun jo kahdeksannen kerran järjestettävään varsinaissuomalaisille nuorille suunnattuun vaikuttajakouluun.

Vaikuttajakouluun valitaan noin 20 yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostunutta nuorta. Kohderyhmänä ovat toisen asteen opiskelijat, välivuosiaan viettävät ja juuri korkeakouluopintonsa aloittaneet nuoret. Tavoitteena on madaltaa nuoren kynnystä ottaa osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun, kannustaa vaikuttajan uralle ja verkostoitua.

Vaikuttajakoulu kestää yhden lukuvuoden, ja koulutusta on noin kerran kuukaudessa. Sisältöjä muokataan osallistujien kiinnostuksen mukaan. Mukaan valituilta nuorilta edellytetään sitoutumista koulutukseen koko vuosikurssin ajaksi. Vaikuttajakoulu on osallistujille maksuton.

Haku koulutukseen on käynnissä 1.-26.6.2024 välisenä aikana. Hakulomake löytyy osoitteesta: https://www.lyyti.fi/reg/Vaikuttajakoulu24_25

Aiemmissa vaikuttajakouluissa on mm:

  • tavattu kuntapäättäjiä ja seurattu kaupunginvaltuuston kokouksia
  • vierailtu eduskunnassa ja ministeriössä tavattu kansanedustajia sekä ministereitä
  • vierailtu vaikuttajaviestintätoimistolla ja tutustuttu mediatalojen toimintaan
  • perehdytty EU-asioihin, tavattu europarlamentaarikkoja ja vierailtu suurlähetystöissä
  • tutustuttu elinkeinoelämään, paikallisiin yrityksiin sekä järjestöihin

Koulutus on osa Varsinais-Suomen liiton edunvalvontatoimintaa ja se on saanut paljon positiivista palautetta edellisten vuosien aikana. Yli 90 % vaikuttajakoulun käyneistä kertoo jatkaneensa yhteiskunnallista vaikuttamista vaikuttajakoulun jälkeen. Turun ammattikorkeakoulun opiskelijat voivat saada vaikuttajakoulusta opintosuorituksen sopimalla oppilaitoksen kanssa asiasta. Myös muille kuin Turun AMK:n opiskelijoille pisteytys on mahdollinen ammattikorkeakoulun kautta.

Lisätietoa koulutuksesta Varsinais-Suomen liiton verkkosivuilta https://varsinais-suomi.fi/hae-vaikuttajakouluun-kaudelle-2024-2025/ ja https://varsinais-suomi.fi/kumppanuusfoorumi/kumppanuusfoorumi/vaikuttaminen/varsinais-suomen-vaikuttajakoulu/

Mikäli haluatte, voimme kertoa lisää vaikuttajakoulusta esimerkiksi kouluvierailulla tai Teamsillä.

 

TERVETULOA MUKAAN!

Lisätietoja:
erikoissuunnittelija Katri Koivisto, p. 0400 251 771
katri.koivisto@varsinais-suomi.fi