Hoitaja rokottamassa potilasta.

Aikuisten kausi-influenssarokotukset

Ruskon terveyskeskus tiedottaa:

AIKUISTEN KAUSI-INFLUENSSAROKOTUKSET RUSKON TERVEYSKESKUSALUEELLA 2019

Aikuisille annettava kausi-influenssarokote on kauppanimeltään Vaxigrip Tetra. Rokote kattaa 2 A- ja 2 B-viruskantaa. Rokotetoimitukset tulevat tänä vuonna poikkeuksellisen myöhään.

Alle 16 v. lasten ja raskaana olevien naisten rokotuksiin varataan aika neuvolasta. (Ajan varaamisesta neuvola tiedottaa erikseen.) Samalla voidaan rokottaa koko perhe. Kouluterveydenhoitajat huolehtivat koululaisten rokotuksista. Kotihoito ja palvelutalot huolehtivat asiakkaidensa rokotuksista. Myös työterveyshuolto antaa rokotuksia.

AIKUISTEN kausi-influenssarokotukset annetaan seuraavina rokotuspäivinä ilman ajanvarausta:

Ruskon terveysasemalla (Ristimäentie 2)
TO 28.11. ja KE 18.12. klo 8-14 ja 15-17

Vahdon terveysasemalla (Jokitie 1)
KE 11.12. klo 12-17

Maksuttoman rokotuksen saavat:

Rokote on suunnattu ehkäisemään tulevan kauden kausi-influenssaa. Rokottaminen on tehokas tapa vähentää influenssan aiheuttamaa sairastumista ja kuolleisuutta. Rokotteen teho alkaa n. 2 vk kuluttua rokottamisesta. Rokotus ei anna suojaa tavanomaisia flunssaviruksia vastaan. Rokote annetaan olkavarteen. Pyydetään rokotuksiin tulevalle helposti riisuttavaa vaatetusta ja valmistautumista jo jonossa. Pyydetään huomioimaan influenssarokotepäivinä terveyskeskuksen toiminnan supistaminen vain rokotuksiin ja kiirepäivystyksiin supistettujen henkilöresurssien myötä.

Lisätietoa kausi-influenssasta THL:n sivuilta:  http://www.thl.fi