Ryhmä henkilöitä tekemässä yhteistyötä.

Ulkonuokkarit avautuvat kesäksi

Ruskon nuorisopalvelut jalkautuu kesällä ulos ja järjestää avointa nuorisotilatoimintaa loma-aikana ulkona järjestettävien nuorisotilojen muodossa. Ulkonuokkareilla voi tavata nuoriso-ohjaajia mm. pihapelien ja muun ajanvieton merkeissä. Loppukesästä tarjolla on myös päiväleiri nuoremmille nuorille.

Toimintaa järjestetään Vahdon kunnanosassa ilta-aikaan torstaisin ja Ruskolla perjantaisin. Toiminnassa on mukana aina kaksi nuoriso-ohjaajaa ja esimerkiksi nuorille ennestään tuttu nuoriso-ohjaaja Markus Ainasoja.

–Avoimista ulkonuokkareista on oikein hyviä kokemuksia muista kunnista. Kesällä on luontevaa touhuta ulkona, paistaa makkaraa ja pelailla kentillä. Koronarajoituksetkaan eivät silloin rajoita toimintaa niin paljon kuin sisätiloissa, Markus Ainasoja kertoo.

Ulkonuokkarit ovat avoinna ensimmäisen kerran kesäkuussa heti koulun jälkeisellä viikolla 23. Sen jälkeen nuorisopalvelujen toiminta on sidottu lasten kesäkerhotoimintaan, mutta juhannuksen jälkeen ulkonuokkarien toiminta pyörii säännöllisesti molemmissa kunnanosissa (viikot 26–30). Elokuussa toiminnan jatkoa arvioidaan tarpeen ja kokemusten mukaan. Aiempina kesinä nuorisotilatoiminta on pääsääntöisesti ollut kiinni loma-aikana.

–Tarvetta nuorisopalvelujen toiminnalle varmasti koronakevään jälkeen on, sillä nuorisopalvelujen avointa toimintaa on sulkuajan jälkeen toivottu ja kysytty. Se kertoo, että palvelulle on paikkansa Ruskolla, hyvinvointijohtaja Mikko Hulkkonen iloitsee.

Ulkonuokkareiden tarkemmat paikat ja toiminnot sekä mahdolliset muutokset ilmoitetaan viikkokohtaisesti kunnan ja nuorisopalvelujen somekanavilla. Mahdollisesti on luvassa muutakin toimintaa.

Nuoremmille nuorille (7–12-vuotiaat) on tarjolla elokuussa myös Liikutaan-kesäleiri 2.8.–6.8.2021 välisellä ajalla. Leirin järjestävät Ruskon nuorisopalvelut ja 4H. Lue lisää: https://rusko.fi/2021/05/liikutaan-paivaleirin-2021/

 

Lisätietoja: hyvinvointijohtaja Mikko Hulkkonen, mikko.hulkkonen(at)rusko.fi, 044 4333 523