Koronavirus.

Muistathan maskin, käsihygienian ja huolehdithan rokottautumisesta – sinun itsesi ja meidän kaikkien, myös heikoimpien takia

Koronarokotukset päivitys 29.9.2021

MUISTATHAN MASKIN, KÄSIHYGIENIAN ja HUOLEHDITHAN ROKOTTAUTUMISESTA, sinun itsesi ja meidän kaikkien, myös heikoimpien takia.

Kolmen muskettisoturin sanoin v:lta 1884: ”Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta”.

Ruskolla on tällä hetkellä erityisen paljon koronavirusta. Varsinais-Suomen ilmaantuvuus 126, Raision 183 ja Rusko maakunnan korkein 251.

Raisiossa annetaan edelleen ensimmäisiä, toisia ja nyt myös osalle  kolmansia koronarokotuksia. Rokotteen saat helposti ilman ajanvarausta tai halutessasi varaamalla ajan.

Raision kaupunki aloittaa lyhyellä annosvälillä rokotettujen kotona asuvien kolmannet koronarokotukset.

Ikäihmisten asumispalvelujen sekä ympärivuorokautisen hoidon asukkaiden rokotukset järjestetään erikseen asumisyksiköissä. Kolmansia rokoteannoksia annetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksen mukaisesti. Raision kaupunki vastaa Raision ja Ruskon yhteistoiminta-alueen rokotuksista.

Kolmas koronarokote annetaan henkilöille, jotka ovat saaneet kaksi aiempaa rokotetta 3-4 viikon annosvälillä ja joiden toisesta rokoteannoksesta on kulunut yli 6 kuukautta. Kolmatta annosta ei kuitenkaan toistaiseksi anneta alle 30-vuotiaille miehille, koska mRNA-rokotteen saaneilla on ilmennyt sydänlihastulehdusta eli myokardiittia enemmän kuin väestöllä keskimäärin. Riski on suurempi nuorilla miehillä toisen koronarokoteannoksen jälkeen. Ikäraja ei koske henkilöitä, jotka ovat voimakkaasti immuunipuutteisia. Heillä vakavan koronavirustaudin riski on huomattavasti suurempi kuin muilla samanikäisillä.

Kolmannen rokotuksen voi hakea Raision terveysasemalta vuoronumerolla arkisin klo 9-15:30. Rokotukseen ilmoittaudutaan ilmoittautumisautomaatilla ja mukaan pitää ottaa kelakortti, ajokortti tai henkilökortti. Halutessaan rokotukseen voi myös varata ajan ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa raisio.terveytesi.fi tai puhelimitse omalta terveysasemalta.

Kolmannet rokotukset on jo viikko sitten aloitettu henkilöille, joiden immuunipuolustus on merkittävästi heikentynyt ja joiden toisesta rokoteannoksesta on kulunut yli kaksi kuukautta. ks ed.

Korona-kampanja muistuttaa tärkeistä asioista.