Fölin linja-auto.

Föli-bussimatkailuun liittyvä koronaohjeistus

Päivitetty 24.3.2021

Matkustajamäärä puoleen 

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on 23.3.2021 päättänyt rajoittaa joukkoliikenteen suurinta sallittua matkustajamäärää puoleen Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella. Rajoitus on voimassa 25.3. – 23.4.2021.

Rajoitus koskee kaikkea Fölin liikennettä, kuitenkin sillä poikkeuksella, että arkipäivisin rajoitus ei koske vuonna 2008 syntyneitä ja sitä nuorempia matkustajia. Matkustajamäärärajoitus alkaa siis torstaina 25.3.2021.

Rajoituksella pyritään estämään koronavirusepidemian leviäminen.

Muista turvaväli ja vältä ruuhkavuoroja

Turvaväliä muihin matkustajiin kannattaa pitää aina kun se on mahdollista: pysäkillä, bussiin noustessa ja mahdollisuuksien mukaan bussin sisätiloissa. Pääsääntöisesti ruuhkaisinta on aamuisin klo 7–8:30 Turun keskustan suuntaan sekä iltapäivisin klo 13–16:30 keskustasta poispäin kulkevissa busseissa. Jos mahdollista, matkustaminen kannattaa ajoittaa näiden ruuhka-aikojen ulkopuolelle.

Käytä kasvomaskia

Jokaisen yli 12-vuotiaan matkustajan tulee 15.3.2021 alkaen käyttää kasvomaskia Fölin liikenteessä matkustaessaan, jos maskin käytölle ei ole terveydellistä estettä. Myös kuljettajamme käyttävät maskia mahdollisuuksien mukaan, kuitenkin terveys ja liikenneturvallisuus huomioiden.

Busseissa on tarjolla käsidesiä. Joukkoliikenteessä tulee matkustaa vain terveenä.

Käteismaksu kelpaa busseissa, mutta Föli suosittelee välttämään sitä. Matkan voi maksaa matkakortilla, pankki- ja luottokortin lähimaksulla tai Föli-sovelluksesta ostetulla lipulla. Kertalipun voi ostaa myös Fölin lippuautomaateista.

Turun seudun joukkoliikenteen tiedote asiasta

Lisätietoa:


Koronaviruksen leviäminen on herättänyt kysymyksiä myös Fölin matkustajien keskuudessa. Joukkoliikenne kulkee Turun seudulla tällä hetkellä normaalisti. Föli on kuitenkin varautunut toimenpiteisiin, mikäli tilanne tulee vaatimaan reagointia. Seuraamme asiassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä muiden viranomaisten ohjeistusta.

Suosittelemme maksamaan bussimatkan matkakortilla tai Föli-sovelluksesta ostetulla lipulla. Matkakortti kannattaa ladata bussin sijaan nettilatauspalvelussa. Pyrimme tällä välttämään ylimääräistä rahan käsittelyä sekä vähentämään kuljettajien ja matkustajien välisiä kontakteja. Fölin palvelutoimisto on avoinna normaalisti, mutta suosittelemme asioimaan puhelimitse (02 262 4811) tai chatin kautta (foli.fi).

Jos matkustustarpeesi sallivat, voit ajoittaa liikkumisesi ruuhka-aikojen ulkopuolelle ja pienentää näin ihmiskontaktien määrää. Jos sinulla on flunssaoireita, suosittelemme välttämään joukkoliikenteen käyttöä.

Kehotamme myös matkustajiamme seuraamaan THL:n ohjeistusta käsihygieniasta huolehtimisesta ja muista keinoista välttää tartuntojen leviämistä.

Seuraa koronaviruksen tilannetta THL:n sivuilla: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19 

Lisää tietoa Turun kaupungin sivuilla: www.turku.fi/korona